Днес Общинския съвет на Варна и новоизбраните кметове ще положат

...
Днес Общинския съвет на Варна и новоизбраните кметове ще положат
Коментари Харесай

Днес Общинския съвет на Варна и новоизбраните кметове ще положат клетва

Днес Общинския съвет на Варна и новоизбраните кметове ще положат клетва. Очаква се съвещание № 1 да стартира в 14 ч.

Дневният ред е от две точки, в които е планувано новите кметове и общински съветници да положат клетва и избор на ръководител на локалния парламент, се споделя в известие до медиите от регионална администрация.

Силно фрагментиран ще бъде Общински съвет мандат 2023-2027 година, в него влизат 12 партии и обединения. Интригата се заформя към избора на ръководител на съвета, а съгласно осведомени, от там ще стане ясно и има ли към този момент контрактувано болшинство сред новоизбраните. 

Ето и по какъв начин наподобява Общинския съвет на Варна съгласно данните от ОИК-Варна:

ГЕРБ и ПП- Демократична България си разделят по 8 общински съветника. Възраждане е трета политическа мощ в локалния парламент и ще бъдат показани от 7 общински съветника. Новородената коалиция " Алтернатива на жителите ", в която се сплоти строителния и част от едрия и междинен бизнес във Варна е показана от 6 общински съветника. Земеделски съюз Ал. Стамболийски влизат в съвета с 5 съветника, дружно с МК Български гласъ (Съюз на свободните демократи, Земеделски национален съюз, Обединен блок на труда български лейбъристи, Социалдемократическа партия). По трима съветника си разделят Българска социалистическа партия за България и Движение за права и свободи.

По двама локални депутати влизат от ИТН и Левицата, а по един общински консултант ще показват СДС-Варна и обединението МК Свобода (ВМРО-БНД; Консервативна България, Бъдеще за родината)

По материала работи Геновева Михайлова, ДНЕС+
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР