Днес няма значение дали ви дразни гласът на Корнелия Нинова.

...
Днес няма значение дали ви дразни гласът на Корнелия Нинова.
Коментари Харесай

Кулезич: Скандалът с Корнелия Нинова е знак за тежка цензура от името на Борисов

Днес няма значение дали ви нервира гласът на Корнелия Нинова. Дали се нервите, че преиграва с мъжки обноски. Че постоянно като че ли се кара на някакви неразумни калпазани от парламентарната естрада.
Дали я подозирате в приватизаторски шмекерии, или се доверявате на доказателствата за противоположното, които Нинова показа обществено. Няма значение дали споделяте или не опитите й да инжектира опозиционен серум в износените от власт и минали грехове стави на столетницата.

Днес Корнелия Нинова стана жертва на невиждано безчинство от страна на назначения от ГЕРБ началник на Народното събрание Димитър Главчев. Ще изтъквам Осман Октай след появяването му по Би Ай Ти преди обед през днешния ден. Той ми сподели по този начин: „ Бил съм народен представител четири мандата, в четири Народни събрания, само че не съм ставал очевидец на подобен несравним скандал: да бъде пропъден от трибуната водачът на най-голямата опозиционна мощ в Народното събрание. Да му бъде запушена устата до момента в който произнася декларация на своята парламентарна група, в която няма и помен от „ оскърбяване” на премиера, както граматически непохватно се аргументира Главчев.

И за какво? Защото Нинова призовала министър-председателя Борисов да се яви в Народното събрание, с цел да обясни изказванието си пред кореспонденти оня ден, че в редовете на опозицията седи един наркотрафикант и един покупател на цигански гласове. Наркотрафикът е тежко углавно закононарушение, за което би трябвало прокуратурата да се самосезира мигновено, а министър председателят да заяви името на обвинявания без съд и присъда народен представител. В сходно изявление няма огорчение.

А отнемането на думата от Корнелия Нинова е знак, че в Народното събрание ръководещите постановат тежка цензура от името на Бойко Борисов и на персоналната му партия. Това в действителност е сигнал, че сме в положение на пълзяща тирания. И освен Осман Октай мисли по този начин, още повече, че не може да бъде обвинен в топли усеща към левицата.

Да ви напомня единствено по какъв начин речниците изясняват термина „ диктатура”: автократична форма на ръководство, при която властта е съсредоточена в една персона (диктатор) или лимитирана група от хора (партия, хунта, семейство и други).

Тъй като диктатурите нормално не търсят необятно публично единодушие, те постоянно разчитат на принуждение и ограничение на човешките права за опазване на властта си. В множеството случаи това е обвързвано с унищожаване на независимостта на съдилищата, въвеждане на цензура върху средствата за всеобща информация, ограничение на активността на самостоятелните от държавното управление организации.

Крайните форми на тирания, стремяща се да управлява изцяло публичния и даже персоналния живот, се назовава тоталитаризъм. Кое от описаното не се случва през днешния ден, все по- мъчно скривано под разкривената към този момент маска на европейското ни участие? Дали повода е, както написа Евгени Дайнов, че в ГЕРБ има доста повече някогашни членове на Българска комунистическа партия, закърмени с нейните тоталитарни уроци, в сравнение с в сегашната Българска социалистическа партия?

И въпреки че социалистите в никакъв случай не се разкаяха публично за греховете на столетницата, която наследиха, през днешния ден по подигравка на ориста са задължени да бранят конституционния ред в страната. В противоположен случай стават жертви на същия диктаторски произвол, който удължи живота на някогашния комунистически режим. И докара страната до колапс, а след това и до олигархичен разгул. Днес той може да се назовава „ моделът КОЙ” или просто задкулисие, все едно.

След днешната разпра с Нинова, когато групата на Българска социалистическа партия напусна пленарната зала, левите нямат право на компромис с опитите Народното събрание оконателно да бъде потиснат, а демократичният ред в страната изцяло унищожен.

Вече се чуват апели към алените да не се връщат в този парламент до момента в който не получат най-малко оставката на Димитър Главчев, която желаеха. Ако още веднъж се огънат и скатаят по този начин, както се снишиха, когато не поддържаха радикалните планове за правосъдна промяна от боязън да не разгневят основния прокурор и някогашния си съдружен приятел Пеевски, нямат късмет. Нито да завоюват избори, нито да се отърсят от клеймото, че скрито заиграват с тоталитарните мераци на „ Борисов 3 “ и приятелите му.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР