Днес няма да бъде обявено бедствено положение в Перник. Очаква

...
Днес няма да бъде обявено бедствено положение в Перник. Очаква
Коментари Харесай

От утре кметът на Перник обявява бедствено положение

Днес няма да бъде оповестено бедствено състояние в Перник. Очаква се това да стане на следващия ден след съвещание на Кризисния щаб, оповестиха от пресцентъра на общината.

Вече трета седмица жителите на община Перник са на воден режим. Досега те имаха достъп до течаща вода по 10 часа дневно, само че от през днешния ден водният режим е още по-затегнат. Съгласно новия график в другите региони на града и близките села, вода ще има по друго време. В централната градска част кварталите „ Изток ", „ Мошино " и „ Тева ", както и в по-малките обитаеми места, черпещи вода от язовир " Студена ", чешмите ще текат от 14 до 22 часа́.

Заради водната рецесия перничани се готвят за митинг. В обществената мрежа е насочен апел към всички, които поддържат протестни дейности, да се съберат довечера на паркинга на един от огромните хипермаркети в квартал „ Изток ”.

Въпреки неналичието на вода в града и прилежащите му села КЕВР се кани да утвърди по-висока с 3% цена на водата в Перник от идната година. Окончателно решение ще се вземе от регулатора на закрито съвещание 23 декември.

Едва на последното си съвещание тази държавното управление се задейства и утвърди финансиране на извънредни мерки, с които да се обезпечат спомагателни водоизточници и поправки, които да спрат загубите от повреди.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР