Днес, новото поколение на Peugeot 3008 отбеляза премиерата си в

...
Днес, новото поколение на Peugeot 3008 отбеляза премиерата си в
Коментари Харесай

Новото Peugeot 3008 с премиера в България

Днес, новото потомство на Peugeot 3008 означи премиерата си в България, като дебютира с изцяло трансформирани и още по-луксозни екстериор и интериор, създадено на нова платформа STLA Medium и с редица новаторски софтуерни решения.

Основен акцент в модификационното портфолио на новото 3008 е неговата напълно електрическа версия E-3008, която е първата кола на компанията, оборудвана с напълно новото потомство на емблематичния за френската марка i-Cockpit- Panoramic i-Cockpit. Както подсказва името му, новият i-COCKPIT е с панорамно оформление и размер от 21 инча, като е позициониран над предното табло.

Новият i-COCKPIT стъпва на пазара 10 години и повече от 10 милиона интеграции след въвеждането в серийното производството на истинската версия на технологията, като още веднъж е смесен със също по този начин нови стилен многофункционален волан и програмируеми i-Toggles бутони, прожекционен (head-up) екран, централен екран с сензитивен на досег екран, функционалност за гласови команди, 3D интерфейс и други.

Ново е също по този начин и решението на дизайнерите и инженерите на френската марка във връзка с селектора за превключване на трансмисията, която към този момент е изнесен на предното табло, вдясно зад кормилото.



Електрическото идва в две версии на изпълнение- Allure и GT, с опция за избор сред три спомагателни пакета и в три мощностни версии- 210 конски сили, 230 конски сили Long Range и двумоторна трансформация с 320 конски сили и четири задвижващи колела, а свободният пробег може да доближи до 700 километра.

Освен с огромна самостоятелност, новото електрическо Peugeot 3008 може да се похвали и с опция за бързо зареждане (160 kW), като от компанията разясняват 100 нови генерирани километра за 10 минути зареждане, както и висока успеваемост на задвижващата система с индикатор от под 14 kWh на 100 километра, при версиите си с модул 73 kWh и 98 kWh.

E-3008 идва също по този начин с функционалност V2L за подаване на сила към външни електрически уреди, интелигентни системи като Trip Planner и Smart charging, отдалечено (OTA) възобновяване и разширение на функционалността на бордовата система.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР