Днес нашият гост-автор Станимир Михов ни представя списък от .

...
Днес нашият гост-автор Станимир Михов ни представя списък от .
Коментари Харесай

25 храни без почти никакви калории

Днес нашият гост-автор Станимир Михов ни показва лист от. Вижте кои са те и се запознайте с изгодите им за здравето.

1. Репички  – 37 калории/100 гр. Най-важният плюс при потреблението им е фактът, че понижават кръвното налягане. Ползата евентуално идва от естествено срещаните нитрати, които се трансформират в азотен оксид при усвояването им. Азотният оксид, от своя страна, оказва помощ да се провиснал и разширят кръвоносните съдове, усъвършенства притока на кръв и намалява кръвното налягане.

2. Зеле  – 21 калории/100 гр. Зелето е част от растителното семейство кръстоцветни. Кръстоцветните зеленчуци като зеле, къдраво зеле и броколи са известни с това, че изобилстват от потребни хранителни субстанции. Ако се пробвате да подобрите диетата си, кръстоцветните зеленчуци би трябвало да бъдат в най-горната част на листата с храни. Много изследвания демонстрират, че увеличение на потреблението на растителни храни като зеле понижава риска от диабет, затлъстяване, сърдечни болести и др. То може също по този начин да способства за укрепване на имунната система, за повишение на силата и редуцирането на тежестта.

3. Целина – 8 калории/100 гр. Целината е отличен източник на антиоксиданти и ензими в допълнение към витамин К, витамин С, калий, фолиева киселина и витамин В6. От епохи се ползва в медицината като антихипертензивно средство (има изгоди за сърдечо-съдовата система). В свойството си на антиоксидант тя оказва помощ за подобряването на кръвното налягане и равнищата на холестерола, както и предотвратява сърдечно-съдови болести. Целината съдържа и доста диетични фибри. При честа консумация спомага за загубата на тегло. В допълнение целината работи като диуретик и понижава подуването на корема.

4. Чесън – 149 калории/100 гр. Чесънът е прочут със свойствата си на мощен имуностимулант. Ако боледувате постоянно, прибавянето на една-две скилидки чесън към храната ви може да помогне да се преборите с настинката. Богат е на магнезий, витамин В6, витамин С и селен. Подобрява равнищата на холестерола, което може да понижи риска от сърдечни болести. Също по този начин чесънът съдържа и доста антиоксиданти, които защищават клетките от стареене и увреждане.

5. Патладжан – 15 калории/100 гр. Богат е на разнородни витамини, минерали и диетични фибри. Спомага за понижаването на холестерола и контрола на тежестта. Съдържа мощни антиоксиданти, които защищават тялото от нездравословни въздействия. Патладжанът съдържа субстанции, които са от значително значение за действието на мозъка. Помага за напредването на непотребното количество желязо от организма. Въпреки че желязото е съществена хранителна съставна част, нужна за превозване на О2 в кръвта, укрепва имунната система и синтезира колагена, прекомерното количество желязо може да е нездравословно.

6. Броколи – 31 калории/100 гр. Броколите постоянно се ядат варени или задушени, само че могат да се употребяват и сурови. Богати са на витамин С и съдържат относително високо количество протеин. Съдържат уникална композиция от антиоксиданти, противовъзпалителни и съставни елементи, спомагащи детоксикацията. Смята се за изключително потребна храна по повод предварителната защита на ракови болести.

7. Лук – 42 калории/100 гр. Съдържа естествено срещащи се химически субстанции, които спомагат за здравето на костите и редуцират риска от остеопороза. Съдържат високи равнища на кверцетин – антиоксидант, който понижава вредата от свободните радикали. Може да има лек удобен резултат и за регулиране равнищата на кръвната захар.

8. Брюкселско зеле – 37 калории/100 гр. Брюкселско зеле е с изключително високо наличие на протеини спрямо други зелени зеленчуци. Други ползи включват отбрана на очите и здравето на костите.

9. Тиквички – 16 калории/100 гр. Тиквичките могат да спомогнат в редуцирането на риска от рак и сърдечно-съдови болести. Имат защитни свойства против необятен набор от инфекции. Изключително подобаващи са при диети и хранителни режими поради ниското наличие на калории.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР