Днес Народното събрание заседава извънредно, за да обсъди ветото на

...
Днес Народното събрание заседава извънредно, за да обсъди ветото на
Коментари Харесай

На живо: Парламентът гласува ветото върху фиксирането на цените и санкциите за невярна информация

Днес Народното събрание заседава изключително, с цел да разиска ветото на президента Румен Радев върху два текста от закона за изключителното състояние поради ковид - единият касае фиксирането на цените, а другият - наказателното гонене за " погрешна информация ". Тази заран ветото бе подкрепено единомислещо от депутатите, участващи в съвещанието на водещата правна комисия, въпреки и някои партии да са подкрепили текстовете в пленарната зала в петък. Справка на " Дневник " в разпечатката от гласуването тогава сподели, че при прегласуване ограниченията за фиксиране на цените, препоръчани от Българска социалистическа партия, са подкрепени от ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и " Обединени патриоти ", а тези против " погрешната информация " - от ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Обединени патриоти ". " Дневник " следи дебатите по ветото онлайн.

13:00 В този час стартира изключителното съвещание на Народното събрание поради ветото на президента Румен Радев върху два текста от изключителния закон поради ковид. Държавният глава оспори наказателното гонене за разпространяване на погрешна информация за болестта, както и фиксирането на цените в опит за битката със спекулата (мотивите на президента за ветото вижте тук).

Тази заран ветото бе подкрепено единомислещо от 19 депутати, въпреки в петък множеството от тях да са подкрепили двата текста. Справка на " Дневник " в разпечатката от гласуването тогава сподели, че глобите за погрешна информация за ковид са подкрепени от ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Обединени патриоти ", а депутатите от Българска социалистическа партия са дали своят вот " срещу ". При прегласуване концепциите на Българска социалистическа партия против спекулата, които плануват фиксиране на цените, са подкрепени и от ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Обединени патриоти ". Само един народен представител от " Обединени патриоти " се е въздържал.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (895)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР