Днес направиха водосвет на новите помещения, в които се премества

...
Днес направиха водосвет на новите помещения, в които се премества
Коментари Харесай

Центърът за социална рехабилитация и интеграция в Бургас се премести на по-широко и удобно място

Днес направиха водосвет на новите пространства, в които се реалокира една от обществените услуги за бургаските хора с увреждания.

Това е Центърът за обществена рехабилитация и интеграция (ЦСРИ). Досега той се намираше на ул. „ Апостол Карамитев “ №12. Новият адрес на услугата е ж.к. „ Братя Миладинови “, бл.117 („ Народен пестник “), сред вх. 10 и 11.

С поддръжката на локалния парламент Община Бургас дефинира новите по-подходящи пространства за насърчаване на обществената услуга. От бюджета й бяха отделени 12 000 лева, с които бе осъществен ремонт. След извършен конкурс, за снабдител на обществената услуга е избрана неправителствената организация Сдружение „ Социален център Бургас “.

Гости на днешното празненство по случай преместването бяха кметът Димитър Николов, регионалният шеф проф. Мария Нейкова, ръководителят на локалния парламент проф. Севдалина Турманова, зам.-кметът Диана Саватева, шефът на обществената дирекция в Общината Мая Казанджиева.

ЦСРИ е почасова обществена услуга за поддръжка на самостоятелното развиване, поддържане и придобиване на нови умения за независимо справяне на лицата с увреждания, за тяхното обществено включване. В Центъра потребителите вземат участие в занятия по трудотерапия, получават психична и логопедична помощ, пеят и танцуват. Също по този начин те се включват в проведени визити на кино, спектакъл, изложения, екскурзии.

С смяната на административния адрес на услугата се усъвършенства средата, в която се дава тя. Тя е съобразена напълно и с Наредбата за качеството на обществените услуги.

Сред потребителите на Центъра са пълнолетни лица с физически увреждания, като част от тях са в инвалидни колички. Новото място е по-широко и дава опция за по-голяма независимост на напредване. По-обширната повърхност даде опция за отделяне на пространства за самостоятелна работа и такива за групова работа с потребителите, както и на настрана помещение за чиновниците.

Новият ЦСРИ се намира в сутеренен етаж на блок, който е на отзивчиво място в един от централните градски комплекси. Отпред минава един от главните булеварди, по който се движат няколко от главните линии на градския превоз. В непосредственост има автобусни спирки, а публичният превоз в Бургас е приспособен към потребностите на хората с увреждания. Това ще улесни потребителите, които биха го употребявали, с цел да пътуват до Центъра. За останалите, които се придвижват със профилиран превоз, има опция микробусите да паркират наоколо до новия адрес.

Блокът, в който се намира помещението, е на почти еднообразно разстояние от някои от огромните медицински заведения в града- ДКЦ 1 и ДКЦ 2, както и УМБАЛ Бургас. В партера се обитават банки, магазини, заведения за хранене. В непосредственост има учебни заведения. Всичко това е добра причина за обществено включване на потребителите на услугата.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР