Днес над Западна България облачността ще се задържи значителна, на

...
Днес над Западна България облачността ще се задържи значителна, на
Коментари Харесай

ШАРЕН НОЕМВРИ! В Западна България - дъжд, на Черноморието - слънце. Температурите ще се вдигнат до 11 градуса

Днес над Западна България облачността ще се задържи забележителна, тук-там преди обяд - със слаби превалявания. Над източната половина от страната облачността ще е раздрана, в доста региони - до най-вече слънчево. Вятърът ще се ориентира от изток и ще е слаб до сдържан. Максималните температури ще са сред 6° и 11°. Атмосферното налягане ще е по-високо от междинното за месеца. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

Над Черноморието в утринните часове ще е най-вече слънчево. Около обяд облачността ще се усили, само че ще се задържи без превалявания. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са 8-11°. Температурата на морската вода е 12-14°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
свързани новини52841на 02.11.2020
Над планините от западната половина от страната ще е най-вече облачно и мъгливо, преди обяд със слаби превалявания от дъжд, над към 800 метра - от сняг. На изток облачността ще намалее тук-там до най-вече слънчево време. Ще духа слаб до сдържан вятър от източната четвърт, по здрач ще се ориентира от юг. Максималната температура на 1200 метра ще е към 4°, на 2000 метра - към минус 1°.

В четвъртък ще е без превалявания, с повече слънчеви часове. Вятърът ще отслабне, в обособени региони ще стихне и там рано сутринта ще се образува мъгла, които ще се задържа до към обяд. Сутрешните температури ще се намалят още и минималните ще бъдат сред минус 2° и 3°, а дневните в множеството региони ще са малко по-високи – най-вече сред 7° и 12°. По-късно денем от запад ще се появи раздрана висока облачност. В петък и събота от юг-югозапад ще се придвижва топъл въздух и температурите, изначало дневните, ще се покачат - тук-там в Източна България и северно от планините ще надвишават 15°. Облачността ще бъде по-често забележителна. В петък тук-там от запад на изток, а в събота по-късно денем и през нощта против неделя, основно в Южна и Източна България, ще има превалявания от дъжд, с нараснала възможност за обилни количества.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР