Днес над страната ще преобладава облачно и ветровито време. На

...
Днес над страната ще преобладава облачно и ветровито време. На
Коментари Харесай

Сняг, виелици и навявания в почти цяла България

Днес над страната ще доминира облачно и прохладно време. На доста места в Северна България и планините ще има превалявания най-вече от сняг. В Предбалкана и Лудогорието количествата ще са обилни, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Жълт код е разгласен в съвсем цялата страна за снеговалежи, виелици и навявания, в крайните западни, южни и източни региони, кодът е единствено за мощен вятър. Ще духа мощен северозападен вятър с пориви до 20-22 m/s.

Привечер в Източна България ще се ориентира от североизток. Минималните температури ще са сред минус 3° и 2°, а оптималните ще са сред 3° и 8°. В София минимална - към минус 1°, оптималната - към 3°.

В планините времето ще бъде много динамично. Ще духа мощен и плевел вятър от север-северозапад. В композиция със снеговалежите в Предбалкана и по северните скатове на планините ще се образуват преспи и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към минус 2°, на 2000 метра - към минус 8°.

По Черноморието ще бъде най-вече облачно, прохладно и с превалявания от дъжд и сняг. Ще духа сдържан до мощен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са сред 4° и 7°. Температурата на морската вода е сред 6° и 9°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.

В неделя на доста места снеговалежите ще продължат, а температурите ще се намалят още и дневните ще бъдат сред минус 4 и 0 градуса.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР