Днес, на заседанието на съдийската колегия на Висшия съдебен съвет,

...
Днес, на заседанието на съдийската колегия на Висшия съдебен съвет,
Коментари Харесай

Съдия Петър Маргаритов единодушно бе избран за председател н...

Днес, на съвещанието на съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет, с единомислещо болшинство от 10 гласа „ за “, ръководителят на Районен съд - Смолян, арбитър Петър Маргаритов, бе определен за ръководител на Окръжен съд - Смолян. Съдия Маргаритов има дълготраен съдийски стаж, бил е арбитър в Районен съд - Мадан, ръководител на Районен съд - Смолян. Изключително безрезервен, порядъчен и виновен. Това сочи мнението на комисията към Висш съдебен съвет за етичните качества на Маргаритов.



Върховните магистрати Чолаков, Пашкунова, Кояджиков, Марчева и Дишева означиха неговата съпричастност към работата на съда и способността му да способства за естествена работна атмосфера. Съдия Марчева изрази удивление от неговата искреност и спонтанност при представянето, като открои тези качества като позитивни за един началник. Председателят на Върховния административен съд, арбитър Георги Чолаков, изрази религия и убеденост, че арбитър Маргаритов ще реши дълбокия кадрови недостиг, в границите на пълномощията на административния началник и оптимално ще провежда работата на Окръжен съд - Смолян.

По време на чуването арбитър Маргаритов показа респекта си към сътрудниците от Окръжен съд - Смолян, които дълги години са командировани, работят на районно равнище и оказват помощ на районните съдии в района.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР