Днес, на 12-ти март, ракетата-носител “Союз-ФГ с пилотирания космически кораб

...
Днес, на 12-ти март, ракетата-носител “Союз-ФГ с пилотирания космически кораб
Коментари Харесай

Ракетата-носител Союз-ФГ с пилотирания кораб Союз МС-12 бе изведена на стартовата площадка

Днес, на 12-ти март, ракетата-носител “Союз-ФГ ” с пилотирания галактически транспортен съд “Союз МС-12 ” бе изведена на стартовата площадка №1 (известна като Гагарински старт) на космодрума Байконур.

Изстрелването на кораба ще бъде извършено на 14-ти март в 21:14 ч. българско време. 

На борда на “Союз МС-12 ” ще летят космонавтът на Роскосмос Алексей Овчинин и астронавтите на НАСА Ник Хейк и Кристина Кук. Хейг и Овчинин получават втори късмет да пътуват до Международната галактическа станция, откакто на 11-ти октомври предходната година един страничните ускорители на тяхната ракета “Союз-ФГ ” не съумя да се отдели по проект. За благополучие системата за спешно избавяне на “Союз МС-10 ” сработи и двамата съумяха да се спасят.

Ако този път всичко мине обикновено и “Союз МС-12 ” доближи до орбита, Хейг, Кук и Овчинин ще се причислят към живеещите на борда на МКС Ан МакКлейн (астронавтка на НАСА), Давид Сен-Жак (астронавт на Канада) и Олег Кононенко (космонавт на Русия). Така екипажът на станцията ще стане още веднъж шестчленен. 

В края на месец март се възнамерява в открития космос да излязат Кристина Кук и Ан МакКлейн, с което за пръв път в историята на космонавтиката ще бъде извършена галактическа разходка единствено от дами. 

За повече информация: Роскосмос

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР