Днес метеорологичната обстановка най-после позволи старта на издирването на Петров

...
Днес метеорологичната обстановка най-после позволи старта на издирването на Петров
Коментари Харесай

Три хеликоптера излетяха да спасят Боян Петров, жена му дава финансов бонус на спасителния екип

Днес метеорологичната конюнктура най-сетне разреши старта на издирването на Петров по въздух. Три хеликоптера са изхвърчали тази заран от Катманду, като в тях са двама шерпи с извънреден опит, които познават планината и маршрутите в елементи, с цел да насочват водачите къде да облитат.

Машините се намират в базовия лагер в подножието на върха и чакат утихване напразно, с цел да се насочат към лагери 2 и 3 (виж по-горе), където е вярата да бъде открит българският планинар.

Междувременно Деян Петков от екипа на Петров изясни, че алпинистът постоянно съблюдава авансово заложен маршрут за изкачването на върховете и предпочитано ще бъде издирван точно по този път, с цел да се спести време.

Спасителите носят със себе си инсулин и глюкоза, с цел да могат да оказват помощ на Боян, когато го намерят.

След два дни обаче времето още веднъж ще се скапе дотам, че избавителната интервенция би трябвало да бъде прекратена поради превалявания и купеста облачност.

Финансов бонус за намирането на изчезналия планинар Боян Петров е дала обещание брачната половинка му Радослава Ненова на избавителния екип, който го търси.

Тя призна пред bTV, че е решила да даде
бонусите, с цел да могат търсещите да имат по-сериозен тласък да го намерят, а не просто да вземат заложените в контракта суми и акцентира, че няма да жали средства, с цел да намерят и спасят Петров.

"Има вяра. Тези хора са по-различни от градските, чувала съм за хора, които безусловно са възкръснали след няколко дни. Боян също знае по какъв начин да оцелее при сходни условия ", разяснява Ненова.

Припомняме, че през вчерашния ден известният български планинар от Канада, прочут като "човекът-паяк " Иван Кристоф подари 100,077,43 лева му. "Не имам вяра в нашите политици на нищо, което споделят. Познавам ги доста добре ", написа в собствен пост във Facebook Кристоф.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР