„Днес, когато светът се бори с пандемията, най-ценни са приятелството

...
„Днес, когато светът се бори с пандемията, най-ценни са приятелството
Коментари Харесай

Илияна Йотова откри документална изложба, посветена на 110 години дипломатически отношения България – Испания

„ Днес, когато светът се бори с пандемията, най-ценни са другарството и подадената ръка, готовността да застанеш до другия, да му окажеш помощ в неволя. Убедена съм, че всички дружно ще излезем по-силни от тази рецесия. " Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова в приветствието си на откриването на изложбата „ Дипломация през сърцата на два народа. 110 години дипломатически връзки сред България и Испания ", която наблюдава дългогодишното другарство сред двете страни и двата народа.

Вицепрезидентът Йотова благодари на испанския дипломат Алехандро Поланко за грижите, които неговата страна поставя за българите, които са избрали да градят бъдеще в нея. „ Вие давате освен опция за развиване, само че предоставяте всички условия нашите сънародници да се усещат българи, да съхраняват своите обичаи, да учат децата си на български, с цел да я има една дребна България и в Испания ", акцентира вицепрезидентът.

Илияна Йотова посочи отличните двустранни контакти на всички равнища сред България и Испания и уточни, че капацитетът в икономическите връзки би трябвало да се разгърне.

Вицепрезидентът благодари на Държавна организация „ Архиви ", които, макар компликациите, дружно с испанското посолство съумяха да осъществят изложбата, която показва 110-годишната история на двустранните връзки сред България и Испания в разнообразни аспекти.
„ Още по-важно е през днешния ден да се върнем към тези моменти от историята, които ни държат прави и ни вдъхват самочувствие ", уточни Илияна Йотова и цитира думите на испанския публицист Камило Хосе Села, другар на България: Приятелството е подарена благословия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР