Днес изтича срокът, който Булгаргаз постави на Топлофикация София за

...
Днес изтича срокът, който Булгаргаз постави на Топлофикация София за
Коментари Харесай

Днес става ясно дали Топлофикация София ще погасили дълга от 121 млн. лева към Булгаргаз

Днес изтича срокът, който " Булгаргаз " сложи на " Топлофикация София " за погасяване на дълга от 121 млн. лв..

Пред Българска национална телевизия изпълнителния шеф на газоразпределителното сдружение Николай Павлов предизвести, че в случай че " Топлофикация София " не изплати отговорностите си, са застрашени доставките към всички клиенти на " Булгаргаз ".

В рамките на днешния ден шефът на " Булгаргаз " чака да има решение на въпроса със столичната топлофикация. От сдружението са предложили за следващ път Българският енергиен холдинг да изкупи вземанията.

Николай Павлов разяснява, че е тази процедура не може да се проточва във времето. Според него е настъпил момента за взимане на значими решения, тъй като трупането на сходни задължения основава сериозен риск за всички клиенти на " Булгаргаз ".
свързани новини5327на 14.10.2021
" Поведението на Топлофикация София заплашва доставките на газ за страната ", сподели Николай Павлов.

Павлов добави, че " Топлофикация София " е най-големият клиент на " Булгаргаз ", има най-голямо ползване на синьо гориво и надлежно - най-високи сметки. Другите топлофикации у нас обаче също използват количества газ, за които си заплащат в точния момент или със напълно леки закъснения.

На фона на дефицита на синьо гориво в цяла Европа, в хранилището в " Чирен " ще бъде негнетен с 15% повече газ от предходната година, посочи шефът на " Булгаргаз ". Според него проблемите с доставките към остарелия континент се дължат на погрешно обмисляне и на конкурентния пазар в Азия, където газа се купува на по-високи цени. Според Николай Павлов, макар повишаването на синьото гориво у нас, цената му е по-добра от цените в множеството европейски страни.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР