Днес изтича срока за подаване на годишните данъчни и осигурителни

...
Днес изтича срока за подаване на годишните данъчни и осигурителни
Коментари Харесай

Внимание! Последен ден да декларираме доходите си в НАП

Днес изтича периода за подаване на годишните данъчни и осигурителни заявления за 2018 година и за заплащане на заявените налог върху приходите и осигурителни вноски.
Подаването на годишните данъчни и осигурителни заявления може да стане най-лесно по електронен път – посредством ПИК код или електронен автограф. Плащането също може да стане електронно с банкова карта и без такси посредством електронна услуга на Национална агенция за приходите, налична на уеб страницата www.nap.bg.
Днес изтича и периода за обявление и заплащане на предплатените налози за първото тримесечие на 2019 година, които се дължат от лицата упражняващи свободни специалности, земеделците и наемодателите, припомнят от Национална агенция за приходите.
И през тази година от приходното ведомство оферират опция за клиентите си да ревизират всички изплатени им суми отвън трудов контракт през 2018 година посредством електронна услуга с ПИК или е-подпис. В справката се виждат всички възнаграждения, хонорари по цивилен контракти и други, които могат просто да бъдат преписани в декларацията. Така, съгласно данъчните, рискът от пропуски и неточности доста понижава.
„ Електронната система да обявление на приходите и заплащане без такси работи непрекъснато, в това число до среднощ на 30 април. “ обявиха от видинския офис на Национална агенция за приходите във връзка изтичащият период на данъчната акция.
Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни заявления и внасяне на суми към бюджета може да се получи на телефона на Национална агенция за приходите 0700 18 700 на цената на градски диалог или в уеб страницата на Национална агенция за приходите www.nap.bg.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР