Днес изтече крайният срок, в който партиите и коалициите можеха

...
Днес изтече крайният срок, в който партиите и коалициите можеха
Коментари Харесай

19 партии и 9 коалиции се регистрираха за изборите на 11 юли

Днес изтече крайният период, в който партиите и обединенията можеха да подават документи за присъединяване в идните парламентарни избори. До 17.00 часа в ЦИК се записаха 19 партии и 9 обединения.

На 5 юни е последният период, в който обединенията могат да създадат промени в техния състав, а през днешния ден изтече крайният период, в който политическите играчи можеха да се записват за идните парламентарни избори на 11 юли.

Първи през днешния ден в ЦИК се явиха ГЕРБ-СДС, с 9999 подписа, при събрани над 32 хиляди. Даниел Митов предвижда, че обединението ще завоюва още веднъж първото място и ще бъде неизпълним фактор при съставянето на идващото държавно управление.

Даниел Митов ще бъде ръководител на Софийския избирателен щаб на ГЕРБ, а Томислав Дончев - на Националния, заяви след заседания на партията ръководителят Бойко Борисов.

" В момента имаме едно съревнование от един кандидат-президент с неговия щаб по министерства. Няма парламент, няма други институции. Аз не знам има ли в света подобен аналог - за едни избори претендентът за президент да е едноличен стопанин в страната ", съобщи Бойко Борисов.

От " Демократична България " оповестиха, че са събрали 10 хиляди подписа, 500 от тях по електронен път. А задачата е разширение на електоралната поддръжка. Промени в листите не се чакат.

" Очаквам тези избори да бъдат доста по-свободни. Голямата ни цел е да излъчим едно не просто какво да е ръководство, а ръководство на смяната, което в действителност да може да стъпи на трите огромни национални програмни цели, които си слага " Демократична България " - независимост, правда, рационализация ", добави съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов.

10 хиляди подписа подава в ЦИК водачът на социалистите Корнелия Нинова, новият ръководител на предизборния щаб Кристиан Вигенин и водачите на листи на " Българска социалистическа партия за България ".

" Тръгваме проведени, готови за тези избори с две цели - първата е смяна, а втората е непоклатимост. Ако на предходните избори се реализира задача за събаряне на ГЕРБ от власт и начало на смяната, то тази смяна би трябвало да се продължи, само че към този момент да се предложи с какво да бъде сменен моделът на ГЕРБ ", разяснява Корнелия Нинова.

Национално обединяване на десницата записаха в ЦИК Петър Москов, Николай Ненчев и Жаклин Толева.

" КОД, Български земеделски народен съюз и БДФ се сплотиха и през днешния ден се явяват не просто дружно на тези избори, а дружно в желанието си, в задачата си обединяване на смислената десница ", добави ръководителят на КОД Петър Москов.

" Атака " и този път ще се яви независимо, откакто някогашните им сътрудници от Обединени патриоти не приели техните цели, означи Волен Сидеров.

" С упоритост да затворя американските бази, за което се боря от 2006 година, да излезем от НАТО и да си оправим връзките с Русия, което е безумно за нас. Това е огромна вреда за България ", сподели още ръководителят на " Атака " Волен Сидеров.

8 юни е крайният период, в който партия ли коалиция може да изиска да бъде заличена за присъединяване в изборите.

Вижте всичко за идните избори.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР