Днес излиза първата неофициална биография на най-добрия български тенисист Григор

...
Днес излиза първата неофициална биография на най-добрия български тенисист Григор
Коментари Харесай

Днес излиза първата неофициална биография на Григор Димитров

Днес излиза първата неофициална биография на най-хубавия български тенисист Григор Димитров. По пътя към върха - от кортовете в Хасково до триумфа в Лондон. В " Още от деня " тематиката разясняват спортните публицисти Теодор Черешев и Любомир Тодоров, който е и създател на книгата.

Любомир Тодоров, публицист, създател на Биографичната книга за Григор Димитров: Идеята беше да се види по какъв начин е стигнал до този триумф и целия път, който е извървял, тъй като той е експерт от 2007 година при мъжете. Оттогава е минал толкоз път. Той е безспорен феномен за България и мисля, че би бил добър образец за подражателство да стартират да спортуват, а и да видят какво ги чака по този път. Теодор Черешев, състезателен публицист: Пътят на Григор заслужава такава книга, тъй като това е нещо, което ние спортните публицисти не сме очаквали, че ще стане. Ако някой ми беше споделил преди 10,15 години, че ще имаме тенисист на такова равнище, в никакъв случай нямаше да допускам. Григор настигна Маги Малеева и може би ще я изпревари. Сестрите Малееви демонстрираха, че наподобява би трябвало да си роден в спортно семейство.
В студиото на Българска национална телевизия създателят на книгата Любомир Тодоров сподели, че е изкушен от спортната документалистика и това е неговата четвърта книга. Той показа дребни елементи от нея като да вземем за пример по какъв начин са кръстили Григор с неговото име и по какъв начин е щял да пропусне първия си край в Стокхолм поради стихия. Той показа, че с издателството са почнали работа още преди Григор Димитров да се класира в Лондон. " Той е постигнал прекалено много триумфи и желая хората да схванат до този откъслек от живота си какво е направил. Дай Боже да има още доста биографии и триумфи. Талантът е единствено едно от изискванията. Както споделя Григор, труд,труд и отново труд и в един ден той се възнаграждава. ", сподели Любомир Тодоров.

" Може би би трябвало да мина време, с цел да си дадем сметка за това,което реализира. ", разяснява Тодоров. " Той е феномен в българския спорт, преди него не сме имали подобен тенисист. Много се надявам след него да имаме различен подобен. ", бяха думите му.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР