Днес из родопските села премиерът Бойко Борисов се хвалеше как

...
Днес из родопските села премиерът Бойко Борисов се хвалеше как
Коментари Харесай

Медици на първа линия пак се оказват без 1000 лв.

Днес из родопските села министър председателят Бойко Борисов се хвалеше по какъв начин ще раздаде 80 млн. за един месец на медиците на първа линия, само че действителността в някои лечебни заведения още веднъж фрапантно се разминава с премиерските думи. Медицински сестри от болничното заведение в Поморие описаха, че не са получили добавки за работа в Коронавирус отделението, макар че през октомври една седмица не са излизали непрекъснато от него. От оповестени във " Facebook " фишове се вижда, че дамите получават под 950-те лева, които сякаш би трябвало да са минимално възнаграждение за медицинските сестри.

" Дойде време за заветните заплати. В Коронавирус отделението и в операционната ситуацията е следното. Това не ни демотивира...обижда ни...и ни горчи ", написа Димитрина Москова, здравна сестра и разгласява своя и на колежката си Христина Стойчева фишове със заплати. За един месец работа тя е получила чисто 640 лева Във фишовете не се вижда добавка за работа на първа линия.

Коронавирус секторът на болничното заведение в Поморие е оголен в последната седмица на октомври, с 15 кревати. Първоначално поради неналичието на личен състав в него работят непрекъснато, без да го напущат, 2 медицински сестри, директорката на болничното заведение, която е доктор ендокринолог и двама санитари.

След като в обществените мрежи се подвига звук за фишовете на сестрите, те получават заричане до 10 декември да получат Коронавирус добавките си. " Само че това е третото заричане, което получаваме ", разяснява Христина пред телевизия. От министерството на опазването на здравето признават пред, че закъснение има и данните за хората, които би трябвало да получат 1000 лева не престават да се обработват. Забавянето се дължи на нараствания брой медици, сестри и санитари, които работят на първа линия в последните седмици, когато здравната система беше залята от заболели с COVID-19, настояват от министерството.

Точно този повишен брой медицински служащи министър председателят Борисов намира за редно да употребява за реклама и през днешния ден обясняваше в родопското село Биркова по какъв начин държавното управление му усилва с 10-15% приходите на хората и ще раздаде рекордните 80 млн. лева на медиците на първа линия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР