Днес искамe отново да поговорим за няколко вредни навика, които

...
Днес искамe отново да поговорим за няколко вредни навика, които
Коментари Харесай

Не правете тези неща сутрин, ако искате да сте здрави!

Днес искамe още веднъж да поговорим за няколко нездравословни навика, които доста от нас вършат всяка заран, а те в действителност са доста рискови за здравето ни и ни състаряват без време.

1. Не яжте зърнени закуски

Знаете ли, че единствено 50 грама от нормалната зърнена закуска съдържа към 4 супени лъжици захар. Много захар, призната рано заран предизвиква вливане на инсулин в кръвта и когато резултатът изчезне, вие внезапно се уморявате и ставате летаргични. Мляко, кисело мляко и пресни плодове, когато се прибавят към зърнените храни също са нездравословни за ястие заран, тъй че най-добре е да стоите надалеч от тях.

Съвет: Известният диетолог Челси Амер неотдавна съобщи, че е по-здравословно да ядете по една пица всяка сутринта, в сравнение с една купа зърнени храни. Пицата съдържа протеини, мазнини и въглехидрати, което я прави уравновесена закуска. Важно е обаче да запомните да не ядете повече от едно парче. Освен пица, можете да ядете бъркани яйца, извара или месо, което не съдържа прекалено много мазнини.

2. Не мийте зъбите си незабавно след хранене

След като ядете емайлът на зъбите ви става уязвим, изключително в случай че сте яли плодове, цитруси или сте пили газирана напитка. Това се дължи на обстоятелството, че те съдържат лимонена киселина и фосфорна киселина. Това, което би трябвало да извършите, е да измиете устата си с вода за уста и да извадите остатъците от храната със зъбен конец. Опитайте се да миете зъбите най-малко 30 минути откакто сте яли.

3. Не пийте черно кафе на гладно заран

Черното кафе незабавно след събуждането покачва безумно доста равнищата на кортизол, което води до тревога. И в случай че пиете кафе, когато сте гладни, можете да получите гастрит. Изследванията демонстрират, че най-хубавото време за пиянство на първата ви чаша кафе е три или четири часа след събуждането. Ако обаче не можете да устоите на утринното пиянство на кафе, прибавете малко мляко или сметана. По този метод ще намалите суровите резултати на напитката върху стомаха.

4. Не покрийвате леглото след ставане

Когато оправите леглото си незабавно откакто се измъкнете от него, създавате добра среда за прахови акари, тъй като влагата, която тялото ви е оставила върху чаршафите през нощта, няма късмет да се изпари. Учените предлагат изцяло да преместите одеялото от матрака, откакто се разсъните, с цел да оставяте чаршафите сухи.

Знаем, че е извънредно мъчно да се откажете от неприятните привички внезапно. Ето за какво е по-добре те да отпадат един по един. Споделете в мненията по-долу дали и от кои привички мислите, че можете да се откажете още на следващия ден заран, написа jenata.blitz.bg
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР