Днес Индия направи още една важна крачка напред към реализацията

...
Днес Индия направи още една важна крачка напред към реализацията
Коментари Харесай

УСПЕХ: Индия успешно проведе полет на системата за аварийно спасяване като част от подготовката за пилотирана мисия!

Днес Индия направи още една значима крачка напред към реализацията на пилотирана галактическа задача, откакто беше тествана сполучливо системата за спешно избавяне. След безпроблемно назад преброяване, траяло общо пет часа, макетът на пилотирания транспортен съд дружно със избавителната кула излетяха в 03:30 ч. българско време. Полетът продължи общо 259 секунди, като през това време кулата сполучливо издърпа макета на пилотирания модул на височина 2.7 километра, след което модулът се завърна назад благодарение на парашути. 

Това бе първият тестов полет като част от подготовката на пилотирана задача след прекъсване, траяло три години и половина. Предишното политане бе извършено през декември 2014 година, когато ракета GSLV. MK III изведе в космоса на височина 125 километра задачата “Кеър ” – тестов макет на пилотиран транспортен съд, който също съумя да се завърне благодарение на парашутите си.

Дългите интервали сред тестовите задачи на Индия демонстрират, че Индийската галактическа организация (ISRO) не е сложила пилотираната си стратегия измежду топ целите си. Това бе доказано от шефа на организацията Киран Кумар, който предходната година оповести по време на изявление, че най-важно за индийската космонавтика е да изстрелва повече спътници. Въпреки това, в границите на лимитираните си запаси, Индия се готви за полет на астронавт. Известна част от подготовката за подобен полет е приключена – да вземем за пример, към този момент е създаден скафандърът. Но публична дата за пилотираната задача към момента не е избрана. 

За повече информация по отношение на днешния полет: ISRO

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР