Днес и утре е кулминацията в честването на 80-годишния юбилей

...
Днес и утре е кулминацията в честването на 80-годишния юбилей
Коментари Харесай

Златните момичета: Наслаждаваме се на живота си след спортната кариера

Днес и на следващия ден е кулминационната точка в честването на 80-годишния празник на Националната спортна академия. На публична гала ще бъдат връчени почетни награди в наличието на президента Румен Радев и ще се организира третият интернационален теоретичен конгрес " Приложни науки в спорта ".

Утре еврокомисар Мария Габриел ще взе участие в кръгла маса, обвързвана с възобновяване на спортния бранш след пандемията от Ковид 19. Гости на това събитие ще са олимпийските шампионки от ансамбъла по художествена гимнастика, които преди месец публично приключиха НСА.

" Не беше елементарно да съчетаваме Академията с дейните тренировки, само че когато прекратихме спортната си кариерата, се съсредоточихме върху това да приключим образованието си ", споделят шампионките ни. За тях най-трудни са били предметите по биохимия и биомеханика.

" Нещата, които вършим в този момент, ни доставят голямо наслаждение . Занимаваме се с разнообразни благотворителности и начинания. Не ни тежи въобще, в противен случай – любуваме се на живота си след спортната кариера ", показа пред БНР Мадлен Радуканова.

" Няма го към този момент напрежението от това да представяш страната си по света . Опитахме се да създадем нещо като къса история на нашия път, сложихме емблематични детайли от всичките си съчетания. Беше голямо наслаждение да го представим пред всички митове в залата ", сподели Симона Дянкова за присъединяване на ансамбъла в отбелязването на 70 години българска художествена гимнастика в НДК.

" Много е мъчно за осъзнаване, че когато пътят на художествената гимнастика е започвал, ние още не сме били родени и тъкмо ние сме един прелестен край на генерации български гимнастички, които са желали олимпийския златен орден и ние стигнахме до него, посредством и на тях ", добави от своя страна Стефани Кирякова.

Шампионките ни споделят, че тръпката не е изчезнала : " Където и да играем през днешния ден – дали в чужбина или в някой дребен град в България, постоянно се вълнуваме и има тръпка ".

След края на спортната им кариера девойките споделят: " Ние сме в едно търсене в действителност какво тъкмо ще вършим и с какво ще се занимаваме . Всяка една от нас си пожелава да сътвори едно хубаво и крепко семейство. Това ще ни бъде най-голямата цел ".

Момичетата са решили да подкрепят " Българската Коледа " , като за задачата ще създадат благотворителна подготовка. Тя ще се организира в " Арена София " на 11 декември. Желаещите деца могат да бъдат записвани онлайн, като се купят билети.

След дни ансамбълът отпътува за Сингапур, където ще показа мастер клас. На 22 декември имаме галерия с художника Васил Горанов, прибавят девойките:

" Ние сме неговите вдъхновения. Той рисува нас. Абсолютно нищо не сме виждали от неговите картини ".

Покрай Коледните празници хората стартират да вършат повече положително, има вяра Лаура Траатс и изрази вяра това положително да продължи през цялата година. Тя добави:

" С тази самодейност и подкрепяйки " Българската Коледа " се надяваме да помогнем на доста нуждаещи се деца ".

Ерика Зафирова показа, че това са обичаните й празници. Тя чака с неспокойствие да се прибере при фамилията си и да отпразнуват дружно най-светлите дни.

Какво още споделиха златните девойки, чуйте в звуковия файл.

По обявата работи: Анастасия Крушева БНР подкасти: Фактор Фактор
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР