Днес Грета Тунберг и десетки други активисти от екологични кампании

...
Днес Грета Тунберг и десетки други активисти от екологични кампании
Коментари Харесай

С протест Грета Тунберг блокира шведския парламент

Днес Грета Тунберг и десетки други деятели от екологични акции са блокирали основния вход на шведския парламент в Стокхолм. Протестът е против последствията от климатичните промени и така наречен политическо безучастие, оповестиха от Reuters.

В изявление за осведомителната организация тя е обвинила политиците в безучастие против световното стопляне, и съобщи: " Това би трябвало да завърши. Достатъчно. "

" Засега оставаме тук ", разгласи също Тунберг, като изясни, че стачкуват против " продължаващото заличаване на нашите животоподдържащи системи и на хората, които към този момент са починали в следствие от климатичната рецесия. "

Според нея полиците не са подхванали ограничения и страната към момента се движи в неверна посока, до момента в който излъчванията не престават да се усилват. Затова е и блокадата пред входа на Народното събрание, като опит предизвестията им да бъдат чути.

" Климатичната рецесия занапред ще се утежнява , по тази причина е отговорност на всички нас, всички, които имат опция да работят - да го създадат. Насърчаваме всеки, който може, да се причисли към нас и да се причисли към придвижването за климатична правдивост ", добави Тунберг през днешния ден.

Припомняме, че Грета Тунберг стана , като нейните седмични митинги през 2018 година пред шведския парламент бързо прераснаха в световно младежко придвижване.

Миналата година Тунберг беше арестувана от полицията и отстранена от митинги в няколко страни , в това число Швеция, Норвегия и Германия.

Въпреки това предишният месец английският съд я оправда по обвиняванията в нарушаване на публичния ред , като съдията постанови, че полицията не е имала правото да арестува нея и други участници в митинга в Лондон през 2023 година
 След дълго очакване Швеция към този момент е формален член на НАТО
След дълго очакване Швеция към този момент е формален член на НАТО

" Добрите неща идват при тези, които чакат ", сподели държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР