Днес графити изкуството е по-популярно и приемано от всякога –

...
Днес графити изкуството е по-популярно и приемано от всякога –
Коментари Харесай

Милиони се стичат в градовете с най-впечатляващо улично изкуство

Днес графити изкуството е по-популярно и одобрявано от всеки път – доказателството за товае анонимният и международно прочут актьор Банкси, чиито произведения изникват ненадейно в цяла Европа, даже и в Украйна по време на война. Някои графити стават доста известни, а в някои градове се развиват цели квартали с улично изкуство, които притеглят милиони туристи от целия свят.

Има някои места, които се открояват и за европейските градове с най-хубавите улични произведения. За това кои графити обаче са по-популярни и харесвани се вършат напълно прецизни калкулации на база на фотоси, качвани в обществените мрежи, тагвания, известност и рейтинг измежду хората. 

Най-добро място за улично изкуство в класацията на  е Лондон, където са регистрирани цели 235 творби на улични арт прояви и рейтинг 4,6 от 5.
               

На второ място е Париж, който е направил голям скок в тази ранглиста нагоре, а на трето място е Берлин, който сякаш е бетониран в топ 3 в този лист от години.
               

На четвърто място се подрежда Лисабон, а на пето – Рим.

 
               

Освен това тази ранглиста подрежда и най-хубавите квартали за улично изкуство като Лондон още веднъж е на върха с квартал Шордич – най-често сниман и оповестен във всички обществени мрежи. На второ място обаче е берлинският квартал Мите, а на трето е мадридския исторически квартал Лавапиес.

Не е за изненадване, че от ден на ден младежи са склонни да се качат на самолета единствено с цел да усетят атмосферата на уличния живот, който включва графити, улични актьори, музиканти, фестивали, улична храна и доста занаяти.

България също страхливо и последователно си пробива път в тази ранглиста, само че към момента няма безапелационно наличие в обществените мрежи и не е известна дестинация, която да притегля нито артистите, нито туристите за махленски арт.



 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР