Днес ГЕРБ нямат алтернатива за първото място в социологическите проучвания.

...
Днес ГЕРБ нямат алтернатива за първото място в социологическите проучвания.
Коментари Харесай

Социолог: ГЕРБ нямат алтернатива на българската политическа сцена

Днес ГЕРБ нямат опция за първото място в социологическите изследвания. Това съобщи шефът на организация „ Алфа Рисърч” Боряна Димитрова.
По отношение на политическите партии ГЕРБ резервира позициите си на първа политическа мощ, като за интервала на председателството си прибавя 1,5% спомагателни нови последователи – 24,5%, изясни тя.
Българска социалистическа партия е втора политическа мощ с 20%. Димитрова акцентира, че изследването е направено на база разнообразни съставни елементи и аспекти от ръководството.
„ Обединените патриоти” и Движение за права и свободи имат много близки позиции, добави още тя пред bTV.
По думите ѝ се следи стабилно одобряване на ГЕРБ в обединенията, които образува, и намаляване на дребния съдружен сътрудник. Причините от време на време са, че те се пробват да станат по-забележими, да привлекат вниманието към себе си, в множеството случаи са формирани от няколко по-малки партии, в които се следи разединение на позициите на по-късен стадий, посочи тя. ВОЛЯ е огромния губещ съгласно изследването.
Димитрова съобщи, че за момента обединяването „ Демократичната България” демонстрира оптимистични резултати, само че би трябвало да работи доста, в случай че желае да даде сериозна поръчка за изборите.
Лидерите са несъмнено доста значими за всяка политическа система, сподели тя. У нас президентът остава с най-голям рейтинг на доверие – 54% като въпреки всичко се следи спад в настройката към него от първото тримесечие. Той е доста дейна персона и може би това се оказа нож с две остриета, счита тя. Бойко Борисов върви в добра посока – позитивните настройки към него нарастват, добави Боряна Димитрова.
От депутатите в Народно събрание ръководителят Цвета Караянчева е много по – забележима и допустима от останалите, изясни гостенката. Съдът и полицията остават с доста невисок рейтинг на доверие, както и сериозен спад се вижда в рейтинга на отрасловите министри на Министерство на вътрешните работи и Отбраната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР