Днес европейското подразделение на Hyundai обяви, че във фирмения комплекс

...
Днес европейското подразделение на Hyundai обяви, че във фирмения комплекс
Коментари Харесай

Hyundai стартира производството на новата електрическа KONA

Днес европейското поделение на Hyundai разгласи, че във фирмения комплекс на компанията в Чехия е почнало производството на новото потомство на напълно електрическата KONA Electric, като от компанията анонсират, че проектите плануват сглобяването на 21 000 представителя на електрическия автомобил през тази година.

Новата която е създадена изначално с концепцията да бъде с напълно електрическо задвижване, следва тактиката за електрификация на марката, съгласно която до 2030 година, на пазара ще бъдат стартирани 11 нови напълно електрически модела.

Според анонса на Hyundai, KONA Electric се чака да образува 15% от общото произвеждане на завода в Чехия до края на 2023 година, а за идната година е планувано над двойно нарастване в съединените й представители и постигане на равнище от 50 000 единици единици.

В завода на Hyundai ще се създават и двете съществени версии на KONA Electric въз основата на потенциала на интегрираният батериен модул- 65.4 kWh и 48.4 kWh, които идват със надлежно мощ от 218 и 156 конски сили, и свободен пробег от 514 и 377 километра.

От Hyundai споделят и забавна информация за самите батерийни модули на KONA Electric- главните кафези се създават в завода на LG Energy Solution във Вроцлав, Полша, а сглобяването на модулите се осъществя в самия цех на Hyundai в Чехия.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР