Днес Европейската комисия изложи идеите си за оформянето на Конференцията

...
Днес Европейската комисия изложи идеите си за оформянето на Конференцията
Коментари Харесай

Европейският дебат за бъдещето на ЕС започва на 9 май 2020 г.

Днес Европейската комисия изложи концепциите си за оформянето на Конференцията за бъдещето на Европа, която ще започва на Деня на Европа на 9 май 2020 година и ще продължи две години, оповестиха от Комисията.

Проектът беше разгласен от ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Той дава опция на европейците да разгласят какъв да бъде и по какъв начин да работи за тях Европейският съюз в бъдеще. Конференцията ще бъде построена на минал опит, подобен като разговор с жителите, като в това време се вкарат редица нови детайли за присъединяване на европейците в оформянето на бъдещите дейности на Европейския съюз. Конференцията ще разреши осъществяване на открит, изчерпателен, транспарантен и систематичен спор с жители от всички пластове на европейското общество.

Комисията предлага две задания по време на дебатите. Първата би трябвало да е за целите на Европейски Съюз и какво Общността би трябвало да се опита да реализира: битка с климатичните промени и провокациите пред околната среда, стопанска система, която работи за хората, обществена правдивост и тъждество, цифрова промяна на Европейски Съюз, поощряване на европейските полезности, усилване на гласа на Европейски Съюз в света, както и одобряване на демократичните основи на Общността. Втората задача би трябвало да бъде ориентирана към съответни въпроси, свързани с демократичния развой и институционалните въпроси: най-вече система за водещ претендент и транснационални листи на изборите за Европейски парламент.

Хората би трябвало да бъдат в центъра на всички наши политики. Следователно ние желаем всички европейци интензивно да допринесат за Конференцията за бъдещето на Европа и да играят водеща роля в слагане на целите на Европейски Съюз. Само дружно може да изградим нашата Общност за на следващия ден, разгласи ръководителят на Комисията Урсула фон дер Лайен.

Комисията предлага Конференцията за бъдещето на Европа да стартира на 9 май 2020 година, когато се навършват 70 година от подписването на Декларацията на Шуман и 75 година след края на Втората международна война. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР