„Днес Европа е изправена пред много предизвикателства и промени. В

...
„Днес Европа е изправена пред много предизвикателства и промени. В
Коментари Харесай

Захариева: Следващият бюджет на ЕС трябва да бъде балансиран

„ Днес Европа е изправена пред доста провокации и промени. В подтекста на Брекзит и идните избори за Европейски парламент би трябвало да действаме мъдро, без страсти и осъзнавайки огромната отговорност, която имаме във връзка с идващия бюджет на Европейски Съюз.” Това съобщи вицепремиерът Екатерина Захариева при откриването на конференция на високо равнище, отдадена на идната Многогодишна финансова рамка на Европейски Съюз, която се организира през днешния ден в София, оповестиха от Министерство на външните работи.

В изявлението си външният министър акцентира, че преди да се реализира единодушие по размера на бюджета, полемиката би трябвало да се концентрира върху целите. „ Бюджетът е нашият инструмент за правене на политика. Страните членки би трябвало да решим какъв брой амбициозни желаеме да бъдем “, означи Захариева. Тя акцентира, че е належащо да се откри баланс сред обичайните политики на Съюза и нужния запас за посрещане на новите провокации, изключително в региона на сигурността и миграцията. „ Гражданите на Европейски Съюз желаят сигурност там, където живеят, защита на границите на Съюза, само че и сигурност за своите работни места”, посочи тя. Сред политиките с потвърдена добавена стойност за всички европейски жители вицепремиерът Захариева открои Кохезионната и Общата селскостопанска политика.

„ Трябва да имаме първокласен бюджет, който отразява всички тези политики. Необходимо е да търсим по-голяма успеваемост и еластичност и в това време нови способи за финансиране. Гражданите на Европейски Съюз чакат от нас да осигурим тяхната сигурност както посредством запазване на външните граници, по този начин и посредством обезпечаването на работни места и тяхното бъдеще “, акцентира външният министър в своето изявление.

Захариева означи, че като ръководител на Европейски Съюз България има отговорността да даде опция за открита и ползотворна полемика по главните стратегически цели и цели на Съюза. Подкрепяме желанието на Комисията за пускане на диалозите по идната Многогодишна финансова рамка оптимално скоро. Продължаването на разискванията по идващия бюджет на Европейски Съюз е от значително значение за гарантирането на един по-бърз и по-ефективен развой на договаряния и актуалната конференция е една от значимите стъпки в тази посока, добави първият ни тапия.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР