Днес е празникът на шегата, почитан от габровци, известни с

...
Днес е празникът на шегата, почитан от габровци, известни с
Коментари Харесай

Днес е празникът на шегата, почитан от габровци

Днес е празникът на шегата, уважаван от габровци, известни с умеенето си да се смеят.
1-ви април е рожденият ден на Музея на хумора и сатирата, който отбелязва своята 50-годишнина. Програмата в празничния ден ще стартира в 11 часа с откриването на новата непрекъсната експозиция, която дава отговор на въпроса „ Как Габрово стана столица на хумора? “.
Познатите габровски смешки и истинските илюстрации на Борис Димовски, дружно с интерактивните детайли в новата експозиция въвличат фена и го потапят в духа на остаряло Габрово. Разказът минава през социалистическата ера, следва интервалът след 1989.

Експозицията е двуезична – с изключение на на български, и на британски, и дава отговор на въпроса, който постоянно сериозните гости задават: Как и за какво Габрово стана столица на хумора?

Откриването е в 11 часа. Програмата в празничния ден продължава с лекция на тематика „ Свободата да осмиваш “ – първата от поредицата с фокус подигравка, на Чавдар Николов.

Публиката ще може да види още една галерия – озаглавена е „ Непорочните моми “ и показва политически шаржове на карикатуристите от " Прас Прес " - Алла и Чавдар Георгиеви, Христо Комарницки и Чавдар Николов. Началото е 18 часа.

Входът за всички събития в днешния ден е свободен.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР