Днес е последният ден, в който лозарите могат да подават

...
Днес е последният ден, в който лозарите могат да подават
Коментари Харесай

Последен ден за заявления по мярката "Събиране на реколтата на зелено"

Днес е последният ден, в който лозарите могат да подават заявки за подкрепяне по мярката „ Събиране на реколтата на зелено “. Бюджетът по мярката за  2022 година е  950 000 лева

Кризисната мярка се ползва за втора поредна година за стабилизиране на равновесието сред търсенето и предлагането в лозаро-винарския бранш. Това е четвъртата мярка от Националната стратегия за подкрепяне на лозаро-винарския бранш (НППЛВС) за интервала 2019-2023 година, по която Държавна фирма „ Земеделие “ отваря банкет за финансова 2021 година

По мярка „ Събиране на реколтата на зелено “се финансира цялостното ръчно премахване на гроздовете, до момента в който към момента не са узрели, като по този метод добивът от съответната декларирана повърхност се понижава до нула.

От финансова поддръжка по мярката за събиране на реколтата на зелено могат да се възползват физически или юридически лица, вписани в лозарския указател като гроздопроизводители с регистрирани лозарски стопанства по реда на Закона за виното и спиртните питиета, както и да имат издадено от Изпълнителна организация по лозята и виното уверение за право на присъединяване по размер.

Максималният размер на финансовата помощ, която претендентите могат да получат, е до 70 % от сумата на директните разноски за интервенциите по премахване на гроздовете и на загубата на доходи, произлизаща от използването на мярката.

Важно изискване за претендентите е, че за площи, за които е декларирано подкрепяне по размер „ Застраховане на реколтата “ не може да бъде предоставяна финансова помощ по размер „ Събиране на реколтата на зелено “ за една и съща финансова година, както и площи за които е получено подкрепяне по размер „ Преструктуриране и преработка на лозя “ от НППЛВС за 2014-2018 година и които попадат в мониторингов интервал.

За тази финансова година отпада изискването, че подкрепяне по мярката на едни и същи площи през две поредни години е неприемливо.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР