Днес е Денят на спасението. Той е учреден през 2005

...
Днес е Денят на спасението. Той е учреден през 2005
Коментари Харесай

„От спасение се нуждаят медиците“

Днес е Денят на спасението. Той е основан през 2005 година по предложение на основния редактор на вестник " Български доктор " доктор Тотко Найденов, с поддръжката на Българския лекарски съюз, Министерството на здравеопазването, ВМА, БЧК и синдикатите, в чест и памет на 26-годишния доктор на великотърновското село Стрелец, доктор Стефан Черкезов, който на 15 август 1963 година избавя 47 души от горящ рейс и умира от тежките си изгаряния.

На този ден почитаме паметта на десетките лекари и медицински чиновници, умряли по време на работа или директно след нея от безсилие, заразяване от заболяванията на своите пациенти или злополука с кола за спешна помощ на път към тях, както и на всички останали, починали при избавяне на потърпевши.

Нямаше медици пред Хирургическия блок на Многопрофилната болница в Шумен тъкмо в 12 ч. през днешния ден. „ Самите ние към този момент се нуждаем от избавление, кой ще прегледа пациентите, в случай че излезем пред постройката? “ Това сподели доктор Петко Загорчев, прелитайки през коридора на незабавното приемно поделение.

Едва ли някой се изнедадва, че медиците са изтощени и неудовлетворени. Между две повиквания на колите за спешна помощ пред Центъра за незабавна здравна помощ излязоха неколцина медици. Ето какво обявиха водачът Йордан, фелдшерът Гаро Уванесян и здравната сестра Калинка Николаева, близки на пациенти и Станка Енева, която обслужва параклиса.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР