Днес днес бе крайният срок, който партиите Съюз на демократическите

...
Днес днес бе крайният срок, който партиите Съюз на демократическите
Коментари Харесай

ДСБ отлага напускането на централата си с финансово възражение към областната управа на София

Днес през днешния ден бе крайният период, който партиите " Съюз на демократическите сили " (СДС), " Демократи за мощна България " (ДСБ), " Движение 21 " и " Алтернатива за българско възобновление " (АБВ) имаха, с цел да изоставен непринудено държавните здания, които употребяват за централи. Нито една от тях обаче не го е направила. Това се споделя в отговор на регионалната администрация на София-град до " Дневник ". От него се схваща, че от ДСБ са изпратили несъгласие с финансови искания за поправки, които са правили по постройката, което следва да бъде прегледано.

Политическите сили би трябвало да изоставен постройките, тъй като съгласно Закона за политическите партии нямат право на държавни пространства. От тази опция могат да се употребяват единствено партии, които са получили над 1% на парламентарни избори, и над 4%, в случай че са били в коалиция.

От администрацията на регионалната администрация споделиха, че идната седмица на АБВ, " Движение 21 " и Съюз на демократичните сили ще бъдат изпратени заповеди за наложително изземване на държавните парцели. Единствено ДСБ няма да получи такава, точно тъй като е изпратила несъгласие, по което ще би трябвало да бъде направена инспекция.

АБВ се обитава в постройката на улица " Врабча ", централата на " Движение 21 " е в парцел на бул. " Витоша ", а Съюз на демократичните сили употребява постройката на ул. " Г. С. Раковски " 134 от основаването си. Централният офис на ДСБ също е на бул. " Витоша ", само че входът е откъм ул. " Кърниградска ".

Секретарят на ДСБ Емил Мачиков сподели, че няма " никакво предпочитание да разяснява ", тъй като " новината се е изтъркала ", а тематиката " не е забавна ". По думите му " всичко, което е във опциите на административното и правното се прави ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР