Днес депутатите ще разгледат отмяната на така наречените „златни паспорти“

...
Днес депутатите ще разгледат отмяната на така наречените „златни паспорти“
Коментари Харесай

Депутатите разглеждат отмяната на „златните паспорти“



Днес депутатите ще прегледат анулацията на по този начин наречените „златни паспорти“ на първо четене.

На вниманието на народните представители се оферират три законопроекта за промени в Закона за българското поданство. Един е на Министерски съвет, а два на Движение за права и свободи. От Движение за права и свободи и Министерски съвет оферират сходни промени във връзка с опциите за придобиване на българско поданство – така наречен Законодателните им начинания целят анулацията на тази опция. В различен законопроект от Движение за права и свободи оферират в тримесечен период ДАНС да извърши цялостна инспекция по всички преписки по придобиване на сходен вид българско поданство.

Депутатите ще се занимаят и с второто четене на промените в Закона за водите.

Целта на препоръчаното изменение и допълнение на Закона за водите е превъзмогване на съществуващата нормативна празнина по повод периода на деяние на Плановете за ръководство на речните басейни и Плановете за ръководство на риска от наводнения, нужни за ръководството на водите. По време на второто четене на законопроекта постъпи и предложение за прекачване на Национален институт по метеорология и хидрология към Министерство на околната среда и водите, като окончателното решение ще бъде взето от пленарна зала.

Народните представители ще се занимаят с одобрение на Тристранно съглашение за подаяние сред България, Босна и Херцеговина и Pfizer Inc. и BioNTech Manufacturing GmbH. Споразумението е за ръководството и координацията на дарението на ваксина против COVID-19, създадена от Pfizer Inc. и BioNTech Manufacturing GmbH.

След тази точка Народното събрание продължава да се занимава с тематиката за ковид. Ще се прегледа предлагането на „Възраждане“ за анулация на зеления документ за достъп до постройките на Народното събрание.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР