Днес бившият полузащитникът на Левски Георги Миланов празнува своя 31-ви

...
Днес бившият полузащитникът на Левски Георги Миланов празнува своя 31-ви
Коментари Харесай

Левски поздрави Георги Миланов

Днес някогашният полузащитникът на Левски Георги Миланов чества своя 31-ви рожден ден. Роден на 19 февруари 1992 година в град Левски, Миланов играе като нападателен халф или втори нападател, само че може да се изявява еднообразно добре по левия и десния фланг на офанзивата.

През 2005 година постъпва в Академия " Литекс ", а през февруари 2009 година тогавашният ментор на " оранжевите " Станимир Стоилов го взима в първия тим. По това време Георги е неизменим титуляр в юношеския народен тим, на който е и капитан.
 Левски отличи Миланов Левски отличи Миланов
В края на 2012 година е определен за Футболист № 1 на България, като се трансформира в най-младия победител в анкетата. На същата гала Миланов печели и втора премия за " Най-добър футболист на А група " за 2012 година.

На 5 юли 2013 година Миланов подписва петгодишен контракт с първенеца на Русия – ЦСКА (Москва). Дебютира на 18 август против Кубан. С времето заиграва като опорен халф. Българинът съумява да се приспособява в тима и получава все по-голямо доверие от старши треньора Леонид Слуцкий. Постепенно става един от твърдите титуляри в състава.

Подвизава се още в Грасхопър и МОЛ Види, където записва 42 мача с 4 гола.

Халфът изигра общо 52 срещи с екипа на " сините ", в които осъществя 8 попадения и завоюва Купата на България за сезон 2021/2022.

" ПФК Левски поздравява Георги Миланов с празника и му пожелава здраве и доста триумфи ", написаха от клуба.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР