Днес Байдън приема в Белия дом Зеленски. Това е първото

...
Днес Байдън приема в Белия дом Зеленски. Това е първото
Коментари Харесай

Байдън приема Зеленски в Белия дом, Украйна ще получи системи Пейтриът


Днес Байдън приема в Белия дом Зеленски. Това е първото задгранично пътешестване на украинския президент от началото на войната. Очаква се Съединени американски щати да разгласят, че Украйна ще получи противоракетни системи „ Пейтриът “.

През септември 2021 година Зеленски беше признат в Белия дом от президент Байдън

Това е първото му пътешестване зад граница от началото на войната: е на път за Съединени американски щати, където по-късно през днешния ден във Вашингтон ще беседва в Белия дом с и ще приказва пред Американския конгрес.
Редакцията предлага
Очаква се след срещата със Зеленски президентът Байдън да разгласи публично, че Съединени американски щати ще доставят на Украйна. Според специалисти тези системи могат да разбъркат отначало картите в Украйна, която към този момент ще бъде в положение да се бори от далечно разстояние с вражеските самолети, крилати ракети, дрони и други нападателни оръжия на съперника. Москва предизвести Вашингтон да не доставя Киев със системи „ Пейтриът ".

Защо " Пейтриът " са значими за Украйна

 В края на ноември украинският външен министър Дмитро Кулеба съобщи на среща с сътрудниците си от страните членки на НАТО в Букурещ, че поради съветските набези против основни инфраструктурни обекти на Украйна системите „ Пейтриът " са това, от което страната се нуждае най-вече сега.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР