Днес американският комитет по наука, космос и технологии организира прослушване,

...
Днес американският комитет по наука, космос и технологии организира прослушване,
Коментари Харесай

Без алтернатива, ако новите пилотирани кораби не са готови в срок: НАСА няма да може да купи нови места на кораби Союз след 2019-та!

Днес американският комитет по просвета, космос и технологии провежда прослушване, на което бяха показани вести по отношение на развиването на комерсиалната пилотирана стратегия на Съединени американски щати. 

На прослушването стана ясно, че както СпейсЕкс, по този начин и Боинг (двете компании, на които разчита НАСА) са посочили значителен напредък в създаването на новите галактически кораби “Драгън 2 ” и “Старлайнър ”. Преодолени са голям брой механически спънки. За страдание доста работа към момента остава до дебютите на корабите. Засега Боинг и СпейсЕкс възнамеряват първите безпилотни тествания на корабите да са през август месец. Боинг планува първият изпитателен пилотиран полет да е през ноември, а СпейсЕкс – през декември. 

Поради нуждата да се свърши още работа, спомагателни отлагания са изцяло вероятни. Уилиам Герстенмайер от НАСА обаче оповести (източник – Джеф Фауст), (източник Parabolicarc-Twitter), че организацията е закупила места на борда на съветски кораби “Союз ” до есента на 2019-та година. Сега към този момент е късно да се вършат повече поръчки. Производството на пилотиран галактически транспортен съд “Союз ” лишава три години, т.е. в случай че в този момент се направи нова поръчка, корабите ще са подготвени чак през 2021 година. 

С оглед на това, НАСА няма различен вид, с изключение на да измисли метод по какъв начин да разполага с пилотиран галактически транспортен съд до края на 2019 година. Понастоящем графикът се държи на косъм – в случай че приемем, че СпейсЕкс и Боинг изпратят хора в космоса до края на 2018-та или началото на 2019-та година, узаконяването на “Драгън 2 ” за постоянни полети ще е през декември 2019 година, а на “Старлайнър ” – чак през януари 2020 година…

НАСА обмисля различни хрумвания за това по какъв начин да постъпи, в случай че забавянията се проточат доста. 

Кадър от декемврийското политане на “Союз МС-07 ”. НАСА може да разчита на съветските кораби “Союз ” най-вече до есента на 2019 година. Photo credit: NASA TV/Roscosmos

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР