Днес 41-годишният Алберто Пърлман е главен изпълнителен директор на най-голямата

...
Днес 41-годишният Алберто Пърлман е главен изпълнителен директор на най-голямата
Коментари Харесай

Те превърнаха видео, заснето на плажа, в световен феномен

Днес 41-годишният Алберто Пърлман е основен изпълнителен шеф на най-голямата брандирана фитнес стратегия - Zumba Fitness. Преди обаче да взе участие в основаването на Zumba, той е незает 24-годишен.

През 2001 година Пърлман към момента се възстановявал от банкрута на първия си бизнес – стартъп акселератор, който приключва активност след спукването на дотком балона. Той желал да продължи да работи за себе си, само че не бил сигурен от кое място ще пристигна идната му концепция. Докато един ден на вечеря майка му Ракел не загатнала за инструктора си по аеробика, чиито тренировки в локалния фитнес били постоянно цялостни.

Любопитен дали това нещо има бизнес капацитет, Пърлман отишъл във фитнеса, с цел да посети една такава подготовка. Когато стигнал, опашката от чакащи се извивала до ъгъла на постройката. Той незабавно схванал, че инстрокторът Бето Перез се занимава с нещо, което може да бъде развито.

“Някои хора не можаха да влязат, тъй като залата бе прекомерно цялостна,” споделя Пърлман пред CNBC. “Не разбирах за какво, до момента в който не видях по какъв начин протича тренировката.”

Когато Перез пуска музиката, всичко си идва на мястото. Това, което Пърлман вижда, е фитнес с цялостно себераздаване — хората следвали хореографията на Перез на фона на латиномузика, която ги карала да се усещат по този начин, като че ли танцуват със свои другари, а не като че ли упражняват.

“Казах му: Защо не заснемем това, което правиш, на видео и да го предоставим на хората да го употребяват у дома? "

Проблемът бил, че никой, нито Пърлман, нито Перез, нито Алберто Агион (приятел на Пърлман от детинство, който работел с него във банкрутиралия стартъп акселератор) разполагал с парите, с цел да може това да се трансформира в огромен план. Затова решили да снимат промо видео.

Те взели камера и се запътили към плажа.

“Първо заснехме видео с най-обикновена любителска камера на плажа с 200 от трениращите при Бето. След това използвахме това видео и започнахме да го демонстрираме на евентуални вложители,” споделя той.

“Всички ни отказваха.”

Повече четете ТУК
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР