Днес, 29 април, жената с най-красивите котешки очи, живата богиня

...
Днес, 29 април, жената с най-красивите котешки очи, живата богиня
Коментари Харесай

Мишел Пфайфър: Живата богиня на Холивуд

Днес, 29 април, дамата с най-красивите котешки очи, живата богиня на Холивуд – Мишел Пфайпфър, чества рожден ден. Безспорно, тя е една от най-харизматичните и обичани актриси, по тази причина ето малко обстоятелства, които може би не знаете за нея:

Мишел Пфайпфър е секссимвол на 80-те и 90-те години и е в топ листата за най-добре облечените звезди в Холивуд.
                             

Родена е на 29 април 1958 година в Санта Ана, Калифорния, в непретенциозно, само че многодетно семейство.

Често е давана като образец за хубост с най-идеалните пропорции за красиво лице.

Във вените на Мишел Мари Пфайфър тече немска, холандска, ирландска, швейцарска и шведска кръв. Израства в Мидуей Сити, Калифорния, където приключва гимназия.

След довеждане докрай на междинното си обучение, Мишел Пфайфър постъпва в лицей, където се учи за правосъден стенограф.
                             

Участва в локален конкурс за хубавици и печели купата „ Мис Ориндж Каунти “.

Следват скромни появи по малкия екран. При присъединяване й в състезанието „ Мис Лос Анджелис ” малко по-късно, среща сътрудник, с който поема към Холивуд.

В края на 70-те тя печели общонационално прослушване за гении, което обезпечава „ пеещата “ роля на Розовата лейди в „ Брилянтин II “ (1982).

Талантът й обаче е видян едвам в „ Белязаният “ (1983), където играе избраница на героя на Ал Пачино.

Следват участията й в киноленти, дело на най-популярните холивудски режисьори по това време: „ Жената ястреб “ (1985), „ Франки и Джони “ (1991), „ Поле на любовта “ (1992), " Опасен разум " (1995), " Един прелестен ден " (1996).

В тях Пфайфър построява имиджа си на чаровна, привлекателна и съдбовна жена.

Големият й пробив в Холивуд е с кино лентата „ Вещиците от Истуик “, където партнира на Сюзан Сарандън, Джак Никълсън и Шер.

Впечатляваши са изявите й и в идващите филми. Сред тях са „ Опасни връзки “, за който получава първата си номинация за „ Оскар “ в категория „ Най-добра актриса в поддържаща роля “.

Тя е измежду дребното актриси, номинирани 6 поредни години за „ Златен глобус ” (1989 – 1994 г.). Има общо 3 номинации за „ Оскар ” (1988 година, 1989 година и 1992 г.), носителка е на 21 влиятелни оценки и е номинирана за други 20.

След неуспеха на брака си с артиста Питър Хортън, тя има къси връзки с сътрудниците си Джон Малкович, Майкъл Кийтън и Фишър Стивънс.

На 35-годишна възраст Мишел осиновява цветнокожо момиченце, което кръщава Клаудия Роуз. Само няколко седмици по-късно се среща с продуцента и сценарист Дейвид Кели ( “Али Макбийл ”, “Зад оградата ”). Двамата се женят и година по-късно се ражда синът им Джон Хенри.

Разделя се вечно с неприятните си привички от предишното, откакто й откриват онкологичното заболяване – базалиом (базално-клетъчен рак на кожата). За благополучие интервенцията по отстраняването му е сполучлива и актрисата води безусловно здравословен метод на живот.

И на край няколко вдъхновяващи мисли от богинята на Холивуд:

" Просто да заставам и да наподобявам красива – това е толкоз скучно. "

" Преди пушех по 2 кутии цигари дневно, доста мразех да не пуша. И в никакъв случай не съм си се представяла иначе - постоянно съм намирала пушачите за най-интересните хора на масата. "

" Вярвам, че единствената загадка на щастливия брак е да избереш верния човек. Животът е поредност от избори, нали? "

" Отне ми години, с цел да се науча на доверие. Така е, тъй като аз съм прекомерно затворен човек, а това ме прави уязвима. Добра съм в прикриването на възприятията си. "
                             

" Да бъдеш родител е най-трудното нещо на този свят – чисто психически, това е голямата отговорност, която носиш – тъй като в твоите ръце е живота на децата ти. А аз одобрявам това прекомерно съществено. "

" Аз съм перфектционист, по тази причина постоянно обезумявам и себе си, и другите. В същото време, мисля, че това е една от аргументите да реализира триумф. Защото аз в действителност желая да направя всичко допустимо най-добре. "

" Обичам да дешифрирам какво се крие зад маските на хората, кое в действителност ги стимулира. Когато бях дребна, желаех да стана психолог. "

" Аз съм прекомерно упорита. Мисля, че имам здрав разсъдък и въпреки понякога да съм твърдоглава, аз съм мощен човек. "
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР