Днес, 28-ми юли, ASUS официално представи най-новия си геймърски лаптоп

...
Днес, 28-ми юли, ASUS официално представи най-новия си геймърски лаптоп
Коментари Харесай

ROG Strix SCAR 17 X3D е първият лаптоп с най-бързия в света процесор за игри AMD Ryzen 9 7945HX3D

Днес, 28-ми юли, ASUS публично показа най-новия си геймърски преносим компютър ROG Strix SCAR 17 X3D, чиято основна специфичност е процесорът от ново потомство AMD Ryzen 9 7945HX3D. Струва си да се означи, че самата AMD назова този чип най-хубавия геймърски процесор за преносими компютри, като съобщи, че с помощта на усъвършенстваните технологии той е с 15-20% по-мощен спрямо елементарния AMD Ryzen 9 7945HX. Става въпрос за поддръжка на технологията AMD 3D V-Cache, която за първи път е осъществена в мобилен процесор. Благодарение на спомагателните 64MB L3 кеш памет на чиплет, инженерите на AMD са съумели да усилят общата кеш памет до 144MB (16MB L2 + 128MB L3).

В резултат на това процесорът с осем изчислителни ядра може да се оправя със комплицирани калкулации доста по-бързо, изключително при видеоигрите, което уголемява опциите на портативния компютър. Макар че, несъмнено, ASUS реши да изненада евентуалните купувачи освен с чипа – устройството получи и мобилната версия на видеокартата NVIDIA GeForce RTX 4090 (тя доста отстъпва на десктопната, само че е наедно с „ огромната “ RTX 4080), впечатляваща персонализация на оперативната и вградената памет, както и вградената в BIOS функционалност AMD Precision Boost Overdrive за овърклок на процесора – при предпочитание и евентуално с в допълнение изстудяване преносимият компютър може да стане още по-мощен.

Ако не изстискате всички сокове от процесора, преносимият компютър независимо ще се оправи с охлаждането на хардуера си – за тази цел производителят употребява течен метал върху графичния процесор на видеокартата, а CPU се охлажда и от специфична изпарителна камера. За страдание, към този момент няма показана публична информация за температурите в режим на натоварване, само че надали устройството ще прегрява в игрите. Списъкът с характерностите се добавя от екран с резолюция 2560×1440 пиксела, периодичност на освежаване 240 Hz и поддръжка на технологията G-SYNC. Освен това е налице технологията NVIDIA Advanced Optimus, която понижава входната инертност.

Но във връзка с дизайна ROG Strix SCAR 17 X3D наподобява безусловно общоприетоо – производителят употребява същата рамка с RGB подсветка в долния завършек на корпуса, клавиатура с гъвкави настройки на светене и разделяне на зони

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР