Днес, 26 февруари, зам.-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков се

...
Днес, 26 февруари, зам.-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков се
Коментари Харесай

Зам.-министър д-р Бойко Пенков се срещна с представители на сдружение „Национална аптечна камара“

Днес, 26 февруари, зам.-министърът на опазването на здравето доктор Бойко Пенков се срещна с представители на съдружие „ Национална аптечна камара “.

На срещата бяха публично импортирани в Министерството на здравеопазването и показани предложенията на членовете на организацията за промени в нормативната уредба, касаеща активността на аптечния пазар в България. Министерството пое ангажимент да включи представители на сдружението в работна група, която ще има за задача да създаде тактика за развиването на лекарствения бранш в България.

Членове на работната група ще бъдат представители на Министерството на здравеопазването, Националната здравноосигурителна каса, Изпълнителната организация по медикаментите, Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствени артикули, Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България (ARPharM), Българската генерична фармацевтична асоциация (БГФармА), Българския фармацевтичен съюз, съдружие „ Национална аптечна камара “, пациентски организации и други заинтригувани страни.

На срещата беше дискутирано и въвеждането на системата за верификацията според Директивата на Европейски Съюз от 2011 година и делегирания Регламент от 2016 година Магистър-фармацевтите заявиха, че не са против верификацията и дефинираха внедряването ѝ като потребно и в полза на българските пациенти. За следващ път доктор Пенков увери, че на аптеките най-малко шест месеца няма да бъдат налагани санкции и наказания във връзка със системата за верификация, оповестиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР