Днес, 22 април, отбелязваме Международния ден на Земята. И тази

...
Днес, 22 април, отбелязваме Международния ден на Земята. И тази
Коментари Харесай

Как да станем част от Деня на Земята

Днес, 22 април, означаваме Международния ден на Земята. И тази година той е по-специален, тъй като се празнува за 50-и път. Идеята се ражда през 1970 година в Съединени американски щати. Организатор е сенаторът Гейлърд Нелсън.

Тогава близо 20 милиона американци излизат по улиците, с цел да декларират настояването си за приемане на екологични закони. Те реализират задачата си, а митингът е разгласен за най-голямото гражданско събиране в историята на света.

По-късно е основана и Международната мрежа за Деня на Земята , която през днешния ден работи координирано със 193 страни по разнообразни планове за запазване на климата и околната среда.
 Снимка 476740

Тазгодишната тематика на празника, към която ще са ориентирани напъните през идващите месеци, е " Действия против изменението на климата - голямото предизвикателство на нашето съвремие " .

Международният ден на Земята 2020 ще бъде друг от всички останали и тъй като се случва във времената на пандемия. Заради нея всички планувани събития, които е допустимо, минават в онлайн формат. Тях можем да проследим на уеб страницата на организацията.

Ще бъде излъчен тридневен лайвстрийм маратон, в който ще се включат и десетки известни персони , ангажирани с идеята зa запазване на околната среда. Освен това, можем да вземем присъединяване в ежечасните провокации, които уредниците ще насочат, с цел да даде всеки своя дребен принос към планетата.
 Снимка 476742

Можем да се включим и със шерване на графики и значима информация в обществените мрежи. Ако свалим приложението Earth Challenge 2020 на смарт телефона си, ще помогнем за събиране на значими за околната среда данни.

Призивът е да съблюдаваме отдалеченост между тях, само че не и да се лишаваме от правото на глас. Защото може физически да сме разграничени, само че с помощта на интернет сме по-свързани от всеки път.

Денят на Земята още веднъж желае да ни стимулира да предприемем смислени дейности, да активизираме света и да предизвикаме смяна. Защото тя зависи от всеки от нас и от дребните и ежедневни стъпки, които вършим - като използваме на зелена сила, разделно събиране на боклуци и компостиране да вземем за пример.
 Планетата, потреблението на запаси и достигнали ли сме лимита
Планетата е на лимита на опциите си

Какво може да направи всеки от нас

Организаторите се надяват тазгодишният празник да не бъде просто един ден, а " исторически миг , в който жителите на света ще повдигнат единен апел за креативност, нововъведения, упоритост и храброст, от които се нуждаем, с цел да посрещнем голямата климатична рецесия, която ни следва ".
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР