Днес - 21 ноември, старшият регионален представител за Централна, Източна

...
Днес - 21 ноември, старшият регионален представител за Централна, Източна
Коментари Харесай

Екип на МВФ ще прави оценка на фискалните политики в България

Днес - 21 ноември, старшият районен представител за Централна, Източна и Югоизточна Европа на Международния валутен фонд (МВФ), Джеф Готлиб, заяви, че екип на интернационалната финансова институция управителен от Жан-Франсоа Дофин, ще посети София в интервала 30 ноември - 6 декември 2022 година

" По време на визитата чиновниците на МВФ ще създадат оценка на последните макроикономически развития и ще актуализират МВФ прогнози за България. Фокусът на полемиките ще включва резултатите на войната на Русия в Украйна и подобаващите фискални и енергийни политики за опазване на макроикономическа непоклатимост.

Екипът ще организира срещи с представители на Министерството на финансите, Българска народна банка банка и други държавни организации, както и с представители на частния бранш и неправителствени организации ", се споделя в известието на Фонда.

Въпросното посещаване не е обичайна задача на МВФ по параграф IV от Устава на Фонда, според който всяка година, се прави оценка на икономическото положение на всяка една страна членка на интернационалната финансова институция. Но все пак става дума за обичайната аудиенция. На нея се чака, както е посочено в известието, специалистите да се срещнат и по-късно да оценят със положението на фиска (доколкото енергийните политики са неразделна част от него) и вероятностите му през идната година. В този смисъл заключенията на МВФ ще са изключително потребни в сегашния политически спор какъв бюджет да имаме през 2023-а.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР