Днес, 18 дни откакто функциите на Център „Фонд за лечение

...
Днес, 18 дни откакто функциите на Център „Фонд за лечение
Коментари Харесай

НЗОК издаде за първи път разрешения за лечение на спинална мускулна атрофия

Днес, 18 дни откогато функционалностите на Център „ Фонд за лекуване на деца “ (ЦФЛД) към Министерството на здравеопазването (МЗ) бяха поети от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), са издадени за първи път позволения за лекуване на две деца със спинална мускулна недоразвитост с лекарствения артикул Спинраза в България.

НЗОК обезпечава изцяло финансирането на лекуването на децата. Организацията по провеждането му е в прерогативите на Министерството на здравеопазването.

До 16 април 2019 година, Специализираната комисия към НЗОК е направила следното: Приключени са 51 случая от трансферираните към НЗОК от ЦФЛД 146 неприключени преписки. 86 случая са в развой на окомплектоване на документите. 35 броя са новопостъпилите заявки в Националната здравноосигурителна каса. Заявленията към този момент са прегледани от Комисията.

От 24-те неприключени заявки от Комисията за лекуване в чужбина (КЛЧ) към Министерство на здравеопазването, която също мина към НЗОК от 1. април т.г., са прегледани 9 случая, като:

- 1 случай е завършен и е ориентиран към Специализирана комисия за издаване на формуляр S2;

- За 8 случая са изпратени писма до Изпълнителна организация „ Медицински контрол “, до външни специалисти, до профилната комисия по трансплантология и до заявителя.

След 01.04.2019 година в НЗОК е постъпил един случай, който е прегледан от Специализираната комисия, като е изпратено писмо до заявителя за премахване на непълноти в документите. Издадени са два формуляра S2 на деца, чиито заявки са постъпили в НЗОК по линия на ЦФЛД. Издадени са два формуляра Е112 за лекуване на двама пациенти на възраст над 18 години, постъпили в НЗОК по линия на КЛЧ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР