Днес, 13.10.2023 г., и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов се срещна

...
Днес, 13.10.2023 г., и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов се срещна
Коментари Харесай

Сарафов обсъди с мониторинговата група на LIBE предложените промени в Конституцията

Днес, 13.10.2023 година, и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов се срещна с представители на мониторинговата група към Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешен ред (LIBE) на Европейския парламент. Това оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

В делегацията на Екологичен потенциал, водена от евродепутата София ин'т Велд, вземат участие още евродепутатите Клеър Дейли, Ерик Маркварт, Елена Йончева. На срещата участваха заместител основният прокурор Мария Павлова, административният началник на Софийска градска прокуратура Илиана Кирилова и заместител градският прокурор Христо Кръстев.

По време на диалога бяха разисквани промяната на прокуратурата в подтекста на предстоящите промени в Конституцията, в това число рисковете това да докара до усилване на политическото въздействие над независимостта на правосъдната власт.

Акцент в полемиката бе подложен върху рецензиите към показания план от цялата магистратска общественост, от университетските среди, неправителствени организации, както и от Европейската комисия за народна власт посредством право към Съвета на Европа (Венецианската комисия).

И.ф. основен прокурор срещна представителите на Европейския парламент с формираните дисциплинарни производства против магистрати, които целят възстановяване на организацията на работа в Прокуратура на Република България.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР