Дмитрий Суслов увери, че на Русия не ѝ трябват територии,

...
Дмитрий Суслов увери, че на Русия не ѝ трябват територии,
Коментари Харесай

Човек на Путин: Няма край на войната без неутрална Украйна

Дмитрий Суслов увери, че на Русия не ѝ трябват територии, а сигурност
Според специалиста Джо Байдън желае мир в този момент, с цел да завоюва изборите

Тръмп бил в положение да провокира нуклеарна война

„ Русия не води тази война за територии, а за гаранции и стоманени съглашения за сигурност “; „ Украйна би трябвало да бъде неутрална “; „ Шансовете за помирение в този момент са доста дребни “; „ Зеленски затъва, украинците имат вяра единствено на армията си “, „ Руската стопанска система може да издържи на продължителна война “; „ По-добре Байдън в Белия дом, в сравнение с Тръмп, тъй като той е в положение да провокира нуклеарна война “ - това са акцентите в изявление за италиански в. „ Кориере каузи сера “ специалистът по външна политика Дмитрий Суслов, който поучава и Владимир Путин.

„ Разположението на силите на бойното поле в този момент се развива уверено в посока, удобна за Русия във всеки един аспект: оръжия, бойци, преимущество в бойната самодейност. Единственото поле, в което има прочут баланс, е това на дроновете. И няма изгледи тази обстановка да се промени в средносрочен проект. Дори в случай че Съединени американски щати провиснал на Киев прословутите $60 милиарда военна помощ, блокирани от Конгреса, Западът няма да може да компенсира съветското военно произвеждане години напред “. Така Суслов дава отговор на въпрос до каква степен е стигнала войната в Украйна.

А запитан за вероятностите за мирни договаряния и преустановяване на огъня, специалистът показва, че на Запад има възходящ напън за някаква форма на заледяване на спора и на договаряния. „ Погледнато от съветска позиция, администрацията на (Джо) Байдън е заинтригувана от преустановяване на огъня преди президентските избори, тъй като този „ стоп “ може да се показа като стъпка, ориентирана към опазване на Украйна като страна, свободна от съветското въздействие и с прозападна ориентировка, макар че ориста на някои нейни територии ще остане да виси във въздуха. В общи линии Съединени американски щати биха желали да замразят спора в подмяна на усилване на съдействието на Украйна със Запада, в това число превъоръжаването ѝ, само че за момента без влизане на страната в НАТО “, коментира Суслов.

След което акцентира безапелационното противоречие на Русия с сходно развиване на събитията. „ Абсолютно не желаем мирни договаряния на сходна основа. Русия не води тази война за територии, а за гаранции и стоманени съглашения за сигурност. Минимумът, допустим за помирение, може да бъде връщане към съглашението от Истанбул от април 2022 година, само че с „ де факто “, в случай че не и с „ де юре “ признание на съветския надзор над завладените територии. Въпросният документ постановяваше безпристрастен статут на Украйна, което значи завършек на всевъзможни диалози за вероятно участие в НАТО и строги ограничавания върху размера на нейните въоръжени сили. Освен това Русия също желае мощно ограничение на военното и разследващото съдействие сред Запада и Украйна, т.е. да няма нищо от това, което се случва в този момент що се отнася до доставки на оръжия, обучение, образование на бойци, продан на разследваща информация и така нататък Кремъл счита тези предварителни условия за наложителни, само че си даваме ясна сметка, че Западът ги приема и разисква доста мъчно. Ето за какво сме уверени, че възможностите за помирение в обозримото бъдеще са доста дребни. Основният въпрос е, че за нас Украйна би трябвало да бъде в действителност неутрална “, акцентира специалистът.

На въпроса кого Русия избира за президент на Съединени американски щати - Джо Байдън или Доналд Тръмп, Суслов показва първия, който бил по-предвидим и в случай че Москва отхвърли познатото американско предложение за мир, откакто Байдън бъде избран отново, той щял да продължи да внимава да не предизвика ескалация и да работи, както правел в този момент. Но в случай че Тръмп завоюва и Москва отхвърли препоръчана от него мирна „ договорка “, тъй като тя никога няма да бъде с доста по-различни от сегашните условия на Съединени американски щати, тогава евентуалната реакция на новия президент ще бъде да ускори помощта за Киев и вероятно да предприеме рисковани ходове, които биха могли да доведат до нуклеарна борба сред Русия и НАТО.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР