Дмитрий Морозов е руският олигарх, чиято фирма произвежда ваксината Спутник

...
Дмитрий Морозов е руският олигарх, чиято фирма произвежда ваксината Спутник
Коментари Харесай

Руският олигарх, който стои зад ваксината Спутник V

Дмитрий Морозов е съветският олигарх, чиято компания създава имунизацията " Спутник V ". " Производството ни не е по-лошо от немското. А що се отнася до качеството, оборудването, образованието на личния състав – по-модерни сме даже. " За Морозов и съветската ваксина против Covid-19 споделя.

В Русия названието " Спутник " е нарицателно за нововъведения, напредък и един от най-големите руски триумфи изобщо, написа немското издание на Business Insider и напомня, че през 1957 година в околоземна орбита е изстрелян първият неестествен сателит. " Тогава това руско достижение провокира истински потрес на Запад. " Ето че през днешния ден, 60 години по-късно, Русия има своя нов " Спутник " – първата ваксина против ковид. Едва ли е било допустимо да се избере по-подходящо име от " Спутник V " – буквата " V " е инициалът на британската дума за победа (Victory).

Руската ваксина провокира удивление както в Съединени американски щати, по този начин и в Европейски Съюз. Но в същото време мнозина реагираха скептично – поради незадоволителния обсег на проучванията първоначално, показва Business Insider. Тя е създадена от московския Изследователски институт по епидемиология и микробиология " Гамалея ", само че производството ѝ е предоставено на компанията на малко известния съветски олигарх Дмитрий Морозов. Неговата империя се намира край Санкт Петербург. Там на повърхност от 24 000 кв. метра е построена фармацевтичната компания Biocad – една от най-модерните в страната.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Тъй като страните от Централна и Източна Европа към момента са в...

Кой е Дмитрий Морозов?



Генералният шеф на Biocad е измежду водещите съветски предприемачи и притежател на тима по ръгби " Нарва Застава " от Санкт Петербург. В него той влага годишно по 1,5 млн. евро, а напълно скоро по спортните екипи на играчите ще написа " Спутник V ", акцентира още немското издание.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Той е на 4, когато идва от Турция в Германия. Тогава татко му работел в завода на Ford в Кьолн. Д...

Във фармацевтичните среди компанията на Морозов не е безизвестна. Тя разполага с положителни връзки в сектора и от години създава лекарства против рак, автоимунни болести и даже СПИН. Американският колос, който дружно с немската компания BioNTech също създава ваксина против ковид, е възнамерявал преди години да придобие Biocad, само че договорката по този начин и не се осъществила. Дмитрий Морозов има 30% от компанията.

И уеб сайтът на списание " Spiegel " се стопира на тематиката – с 11-минутен видеорепортаж, сниман от екип на телевизионното предаване " Spiegel TV ". В него се споделя, че това са първите телевизионни публицисти, позволени до индустриалните мощности на Biocad – " кралството на Дмитрий Морозов ". " Ето, в този момент можете да видите, че Спутник V фактически съществува. Хората умират, по тази причина ние би трябвало да побързаме и да помогнем ", споделя пред камерите съветският предприемач.

От него разбираме, че за една промяна се създават по 180 000 флакона ваксина, като всеки един от тях съдържа по 5 дози. " Производството ни не е по-лошо от това в което и да било немско дружество. А що се отнася до качеството, оборудването, автоматизацията и образованието на личния състав – ние сме даже по-модерни ", споделя гордо Дмитрий Морозов.

Най-големият проблем на Европейски Съюз



Затова той не схваща скептицизма, който се шири в Европейски Съюз по отношение на съветската ваксина. Морозов приказва за шовинизъм във връзка с имунизациите и подлага на критика остро бюрокрацията в Европейски Съюз. " Вие европейците очевидно сте сътрудник втора класа за американците. За тях важи правилото: Pfizer зарежда с ваксини първо личната си страна ", споделя Морозов. " Най-големият ви проблем е вашата администрация. Европа не позволява китайската ваксина, същото е и с съветския препарат. При това състояние не ви остава нищо друго, с изключение на да чакате ", прибавя предприемачът пред Spiegel TV.

За разлика от имунизациите на BioNTech/Pfizer и Moderna, " Спутник V " е векторна ваксина, която употребява отслабени аденовируси като носители, посредством които в клетките на човешкия организъм се внася генетична информация от ковид. Имунната система реагира с производството на антитела. Според най-новите изследвания, успеваемостта на " Спутник V " е 92% – по този индикатор имунизацията не отстъпва на препаратите на BioNTech/Pfizer и Moderna.

Освен " Спутник V ", в това време в Русия са утвърдени още две ваксини съветско произвеждане – CoviVac и EpiVacCorona. В Европейската организация по медикаментите (EMA) сега тече процедурата по утвърждение на " Спутник V " за територията на Европейски Съюз.

Според Дмитрий Морозов, който позволява немските телевизионни публицисти и до дачата си в известното вилно населено място Комарово, най-голямото предизвикателство пред производителите на ваксини е това: " Че сме изправени пред голям времеви напън. Ваксините в действителност трябваше да ги има от дълго време. "
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР