Длъжни сме да спрем пълзящото въвеждане на джендър образование и

...
Длъжни сме да спрем пълзящото въвеждане на джендър образование и
Коментари Харесай

СДС: Длъжни сме да спрем пълзящото въвеждане на джендър образование и теми, неприсъщи на традиционните български разбирания и ценности

Длъжни сме да спрем пълзящото въвеждане на джендър обучение и тематики, неприсъщи на обичайните български разбирания и полезности. Това се показва в отворено писмо на Съюз на демократичните сили във връзка абсурда с брошурата „ Любов без последици “.

"От Съюза на демократичните сили се обръщаме към всички български министерства, институции, неправителствени организации, специалисти, общественици и жители, имащи отношение към възпитанието и образованието на нашите деца. Последният скандал с брошури, издадени преди 10 години, с непочтено за деца наличие, само че попаднали неизвестно по какъв начин в български учебни заведения, ни предизвика да се обърнем към Вас и за следващ път да кажем:
Длъжни сме да спрем пълзящото въвеждане на джендър обучение и тематики, неприсъщи на обичайните български разбирания и полезности! ", показаха от партията.

"Непрекъснатото покачване на тематиката в публичното пространство – като провокация, поради чиновническо недовиждане или целеустремено налагане на тези хрумвания от избрани среди, нанася вреди на българските деца. Нека да ги оставим да учат и порастват умерено и щастливо, всяко съгласно заложбите и гениите, които има. Не бива да ги трансформираме в заложници на разнообразни ползи, тъй като нашите деца са най-ценното национално благосъстояние.
Въпреки опитите на избрани среди да заблудят обществото, че сходни акции са безвредни, ние сме уверени, че това не е по този начин! ", обявиха от Съюз на демократичните сили.

Според партията половото държание може да се манипулира и даването на малолетни на всевъзможни аудио-визуални материали, които биха могли да се употребяват с тази цел, е извънредно нездравословно.

"За децата престижът на учебното заведение е задоволителен, с цел да одобряват нещо за норма и даже да се почувстват подтикнати да опитват. Както порнографията, по този начин и опциите за манипулиране на половата ориентировка не би трябвало да са налични до нашите деца, тъй като изкривяват тяхната визия и отношение към любовта и фамилията. Още по-сериозен става казусът, когато сходни материали са предоставени от институции. Тогава те придават внушението, че това е държавна политика. За сходна държавна политика няма никакви решения на каквото и да било равнище и ние, от Съюз на демократичните сили, ще продължаваме да се противопоставяме на приемането на такива ", показаха от Съюз на демократичните сили.

"Призоваваме всички институции да осъзнаят отговорността си пред обществото и най-голямата полезност – нашите децата, и да не си разрешават дейности, които да разрушат това, което ни е съхранило през вековете – традициите, морала, здравите български фамилии, любовта и взаимната поддръжка сред мъжа и дамата. Последните събития, свързани с джендър тематиката, ни демонстрират още по-ясно какъв брой е била вярна позицията на Съюз на демократичните сили за Истанбулската спогодба. Там беше сложено началото на опитите за налагане на тези неприсъщи и нездравословни хрумвания, които макар гневната опозиция, не престават да търсят скрити пътища и секрети малки врати към дневния ред на обществото ни ", се споделя още в отвореното писмо на партията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР