ДКЦ 12 вече има изградена фотоволтаична инсталация за производство на

...
ДКЦ 12 вече има изградена фотоволтаична инсталация за производство на
Коментари Харесай

ДКЦ 12 вече е с изградена собствена фотоволтаична централа

ДКЦ 12 към този момент има построена фотоволтаична апаратура за произвеждане на електрическа сила 50 кW, заяви зам.-кметът на София по финанси и опазване на здравето Дончо Барбалов. Енергията е за лично прилагане на здравното заведение, а непотребният ток ще бъде продаван на електроразпределителното сдружение.

Основната постройка на ДКЦ 12 се намира в жк Люлин на ул. " Иван Бойчев " № 17.

Изграждането на фотоволтаичната система е финансирано със лични средства в размер на 50 000 лева при съблюдаване на Закона за публичните поръчки. Основен претекст за инвестицията е непрекъснатото нарастване на цената на ел силата.

През миналата зима сметките за ток на сдружението са били към 15 хиляди лева, а през топлите месеци са към 5-6 хиляди лева, съобщи шефът на ДКЦ 12 доктор Васил Василев при представянето на централата. Според него инвестицията във фотоволтаици ще се изплати за интервал от 3-5 години.

Предстои монтиране на такава система и на втората база на ДКЦ 12, която се намира също в жк Люлин, на бул. „ Проф. доктор Александър Станишев “ №17.

До три-четири седмици се чака с настояща фотоволтаична система към този момент да разполага и ДКЦ 22 в жк " Гео Милев ". И там получаваната сила ще е за лично прилагане, а непотребният ток ще се продава.

Общинската Университетска Първа МБАЛ също влага в лична система за еленергия, само че там първо би трябвало да се направи подготовка на покрива на болничното заведение, след което да се инсталират фотоволтаиците.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР