ДжВ Късното шоу на Стивън Колбер тази седмица авторът на

...
ДжВ Късното шоу на Стивън Колбер тази седмица авторът на
Коментари Харесай

Джордж Мартин: Бих искал да долетя с дракон в Кремъл

ДжВ Късното шоу на Стивън Колбер тази седмица създателят на бестселъри Дж. Р. Р. Мартин приказва за финала на " Песен за огън и лед " - романа " Ветровете на зимата ", за новоизлязлата си книга " Танц с дракони ", само че и за интернационално състояние. Запитан от Колбер дали е оптимист или черноглед за бъдещето, 74-годишният публицист отвърна: " Напоследък ставам все по-голям черноглед... През 50-те се страхувахме от нуклеарна война, след това спряхме да се тревожим и започнахме да се опасяваме от зомби апокалипсис. Сега нуклеарната опасност отното е допустимо. Възможно е да има нуклеарна война... само че даже в старите фантастични книги, постоянно има положителни хора, които ще съумеят да спасят цивилизацията. "

" Но може ли да си оптимист по отношение на климатичните промени? ", запита реторично той. " Какво ще вършим, в случай че Путин употребява нуклеарно оръжие? Какво желаеме да създадем? Бих желала да имам змей и да полетя към Кремъл. "

Писаелят посочи и по какъв начин върви работата над " Ветровете на зимата " - дълго чаканият идващ том от " Песен за огън и лед ". Джордж Мартин разясни, че книгата ще е доста дебела - над 1500 страници, и сега е написал към 3/4 от нея. 

" Значи ви лиши 10 години за 75 % от нея ", пресметна Колбер. " Което значи... още 3 години "? " Това е депресиращо ", отговори Мартин и посочи, че в мига, в който приключи шестия том, ще завалят туитове когато ще бъде подготвена седмата и крайна книга " Мечта за пролет ". 

Петият и финален за момента том от " Песен за огън и лед " - " Танц с дракони ", излезе през 2011 година: същата година, в която на екран дебютира сериалът " Игра на тронове ". Първите пет сезона стъпваха върху литературната основа на Мартин, само че със забавянето на идващото издание HBO форсира продукцията и снима шести, седми и осми сезон по основан особено за малкия екран сюжет. 

Участието на писателя в шоуто бе част от рекламата на неговата му книга The Rise of the Dragon: An Illustrated History of the Targaryen Dynasty, Volume One, която е ядрото на историята от " Огън и кръв " (романът в основата на новия сериал " Домът на дракона " ), само че в скъсен тип и с илюстрации. 

Междувременно HBO заяви, че " Домът на дракона " е подобрил рекордите за най-гледана продукция на стрийминг платформата в Европа. Дебютният сезон на фентъзи драмата е надминал осмия сезон на своя предходник " Игра на тронове " и се е трансформирал в най-гледаното заглавие в абонаментните стрийминг услуги на HBO в Европа. Изглежда фактът, че епизодът изтече онлайн дни преди формалната му премиера по HBO Max, не е навредил на зрителския интерес.

Макар да не са предоставени съответни данни, всеки епизод на сериала е гледан приблизително от 29 млн. фенове в Съединени американски щати, като стриймингът е надминал повече от три пъти тези данни. " Домът на дракона " означи върхове и в Латинска Америка, Югоизточна Азия, Хонконг и Тайван.

В понеделник беше излъчен и последният епизод от първия му сезон, а почитателите към този момент могат да се настроят в очакване на идната част. Тя е доказана, въпреки фотосите още да не са почнали. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР