Джуниър Ачийвмънт България организират инициатива в партньорство с Професионална гимназия

...
Джуниър Ачийвмънт България организират инициатива в партньорство с Професионална гимназия
Коментари Харесай

Иновационен лагер за бъдещи предприемачи във Велинград

Джуниър Ачийвмънт България провеждат самодейност в партньорство с Професионална гимназия по стопанска система и туризъм,,Алеко Константинов ” Велинград, в границите на Световната седмица на предприемачеството, която тази година се организира от 12 до 18 ноември.

Иновационният лагер ще се организира на 15 ноември 2018 година в хотел „ Арте “ Велинград, който ще съставлява натоварен уъркшоп за младежи на възраст от 15 до 19 години. По време на лагера учениците ще разискват съответно бизнес предизвикателство и ще генерират хрумвания, с които да разрешат поставения проблем в границите на 5-7 часа, разполагайки само с достъп до компютри, Интернет и препоръките на ментори. Представените презентации от учениците ще бъдат оценени от жури, част от което ще бъде и екипът на Областен информативен център – Пазарджик.

Джуниър Ачийвмънт България е формален хазаин за страната на Световната седмица от нейния старт през 2008 година Целта й е да въодушеви младежите да изследват капацитета си и да го развият, посредством нововъведения и въображение. Те вземат присъединяване в действия и събития, насърчаващи предприемаческо мислене и държание, като генерират нови хрумвания и търсят нови пътища за развиване.

През 2017 година в Седмицата участваха над 170 страни и близо 25 милиона души от целия свят. У нас в 150 учебни заведения бяха проведени иновационни лагери и открити уроци, в които се включиха близо 7000 възпитаници.

Съвместните начинания с партньорски учебни заведения в границите на Световната седмица на предприемачеството имат за цел да покажат на обществото по какъв начин младежите получават финансова просветеност и развиват предприемачески умения. Основен детайл от философията на уредниците е даването на знания за действителния свят на бизнеса и стопанската система, посредством влизането на представители на бизнеса и институциите в класната стая.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР