Джунглата, пораснала в речното корито, застрашава живота на пешеходците, видя

...
Джунглата, пораснала в речното корито, застрашава живота на пешеходците, видя
Коментари Харесай

Опасност! Дървета падат на крайбрежната алея на р. Марица

Джунглата, пораснала в речното корито, заплашва живота на пешеходците, видя фоторепортерът на „ Марица ”. Две дървета в сектора сред Пешеходния и Панаирния мостове са счупени, едното се е срутило върху парапета на крайбрежната алея на бул. „ Марица –юг ”, другото всеки момент ще се стовари върху велоалеята. Късмет е, че никой не е потърпевш, заплахата е сериозна, тъй като по алеята непрекъснато вървят велосипедисти и пешеходци, разяснява един от минувачите.



Десетки дървета с изсъхнали клони, а евентуално и с изгнили корени виреят по продължението на Марица в чертите на Пловдив.

Директорът на общинското дружество „ Градини и паркове ” Веселин Козарев увери, че незабавно ще разпореди инспекция. „ Ако има достъп до речното корито и в случай че метеорологичните условия разрешават, ще отстраним падналите дървета ”, сподели Козарев.  Той добави, че неотдавна служащите на предприятието са отстранили дърво, счупено от мощен вятър.



През лятото екипите на „ Градини и паркове ” няколко пъти разчистваха храстите и ниската растителност. От предприятието обаче от дълго време предизвестяват, че не разполагат нито с техника, нито с съоръжение за изсичане на огромни дървета, пораснали в речното корито. 



Община Пловдив два пъти афишира социална поръчка за избор на реализатор, който да се пребори с джунглата в реката. Но и двата пъти процедурата се стопира. През есента на предходната година е оповестена трета поръчка за 1,5 млн. лв., за която са подадени три предложения. Резултат от търга към този момент няма. 

„ Преглеждаме деликатно документите, с цел да изберем най-хубавата оферта ”, изясни зам.-кметът по екология Анести Тимчев. 



Снимки от Наташа Манева
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР